in

Čovek pretučen i opljačkan za vreme protesta u Borči

Protestanti su pretukli građanina, jutros oko 8.30 na uglu Ulica Zrenjaninski put i Ivana Milutinovića prilikom blokade saobraćaja.

Agencija Tanjug tvrdi da je muškarac prišao grupi protestanata i upitao „Zašto to radite“, nakon čega je, kako je u policiji naveo, dobio više udaraca u glavu, a ukradeno mu je 300 eura iz torbice.

Na internetu se pojavio i snimak ovog incidenta. Na snimku se vidi kako trojica muškaraca, čoveka udaraju u glavu. Zatim su mu uzeli torbicu i udaljili se ka mestu blokade.

Kako napadnuti čovek tvrdi, torbicu je nakon incidenta pronašao kod neke žene za koju kaže da je PR protesta, ali nakon provere utvrdio je da iz iste fali čak 300 evra.

Komentari ovog događaja na društvenim mrežama su različiti. Dok jedni sumnjaju u iskrenost napadnutog čoveka, drugi se pitaju da li sve ovo iscenirano od strane protivnika protesta.

Načelnik Beogradske policije Veselin Milić rekao je u izjavi za Tanjug da je slučaj prijavljen oko 8.30 časova, i da je u toku identifikacija počinilaca.

„Policija više neće tolerisati ni ovakvo, niti bilo kakvu vrstu nasilja i u skladu sa svojim ovlašćenjima, zakonom i dogovorom sa nadležnim tužilaštvom, procesuiraće nasilnike“, poručio je Milić.

Bez obzira na razloge ili moguće provokacije, smatramo da nije bilo potrebe za nasiljem.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Nakon jutrošnje blokade, stabilizovan saobraćaj na levoj obali

Biciklista teško povređen na Pančevačkom mostu