Cene namirnica u lokalu pred Veliki petak - www.lobi-info.rs

Cene namirnica u lokalu pred Veliki petak

2 minuta za čitanje
Pijaca pred Veliki petak

Pravoslavni hrišćani sutra obeležavaju Veliki petak, dana posvećen stradanju Isusa Hrista, njegovom raspeću na časni krst i njegovu smrt za spasenje sveta. Veliki petak je važan praznik za sve pravoslavce, toga dana se posti i farbaju se uskršnja jaja.

Sutra je neradan dan, za pravoslavne vernike i veliki praznik. Mnogi naši sugrađani iskoristiće priliku da pripreme posnu trpezu za svoje najbliže. Istraživali smo kakav je izbor proizvoda na pijacama leve obale Beograda.

kotez_pijaca

 

 

Na pijaci u Kotežu cene jaja su skočile. Prodavci su se potrudili da asortiman bude raznovrstan. Cene kako kažu zavise od kvaliteta, zato smatraju svoju robu boljom od one u prodavnicama. Pijačni prodavci kažu da njihov kupac zna od koga i šta kupuje.

 

kotez_pijaca_2
Kotež pijaca

 

Pijaca u Borči prema rečima prodavaca obiluje domaćim proizvodima. Svaka druga tezga ima jagode, pa domaćice mogu da planiraju i pripremu posnih poslastica. Izbor je veliki, a sve tezge uglavnom popunjene. Pored raznovrsne ponude voća i povrća, ribarnica na pijaci takođe ima veliku ponudu.

Pijaca u Borči
Pijaca u Borči

 

U marketima je ista situacija. Sigurni su u svoju robu i navode da imaju robu za svačiji džep. U mega marketu Metro naveli su da im se cena jagoda menja svakoga dana, jer se trude da uvek imaju najsvežije. Pohvalili su nam se najnižom cenom ribe i naglasili da mi je petkom morska riba niža 10%.

MAXI svoju prednost vidi u raznovrsnosti robe, a napravili su i katalog sa uskršnjim akcijskim cenama, pa kupac od kuće može da se informiše o cenama.

Pijačni prodavci, prodavnice i marketi spremaju se za veliku potražnju koja im predstoji, jer praznici iziskuju veću potražnju namirnica. Proveravali smo cene u prodavnicama, marketima, piljarnicama i na pijaci. Pratili smo cene namirnica koje se najčešće pripremaju za Veliki petak.

Uporedna tabela cena najtraženijih proizvoda:

 

cena-lokal-2016-uskrs

 

Leave a Reply

Prethodna priča

U subotu besplatno klizanje na „Tašu“

Danas je Veliki petak, dan kada se posti, farbaju jaja i ništa ne radi
Sledaća priča

Danas je Veliki petak. Farbamo jaja, postimo i ne radimo ništa po kući

Poslednje od Vesti