in

Čak i zastareli dugovi dolaze na naplatu?

Stvara se atmosvera straha i strepnje da nikada nismo sigurni, čak i kada mislimo da sve svoje obaveze plaćamo kako treba i na vreme. 

Kako tvrde neki sugrađani, JKP „Infostan“ ih tuži za nepostojeća dugovanja i odbija da im dostavi tačne podatke o svim njihovim računima i uplatama kako bi sugrađani dokazali da zapravo ne duguju ništa.

Ovo je na svojoj koži osetio Slavimir Gavrilović, koji tvrdi da su ga iz Infostana tužili za dug iako je sve uredno plaćao. Takođe, tvrdi da mu decenijama računi stižu na pogrešno ime i adresu.

Ističe da je dobio opomenu pred tužbu na jedan iznos, a samu tužbu na drugi, kao i to da ni zaposleni u Infostanu ne znaju da mu kažu koliko on navodno duguje.

Iz Infostana nisu znali da mu odgovore kako je dug nastao, tek kasnije su mu objasnili da navodno ima dug iz 2012. godine. Sve vreme je plaćao dug za tekuće mesece, dok je Infostan knjižio njegove uplate za neka starija potraživanja.

Prema ovim tvrdnjama, Infostan je nezakonito preknjižavao uplate, kako stara potraživanja, pritom sporna, ne bi zastarela. Kada potraživanja postanu starija od jedne godine, ona zastare, a u tom slučaju ne bi mogli da pokrenu tužbu.

Ovo nije usamljen slučaj, jer već su se ranije javljali sugrađani sa sličnim problemom. Zaposleni zu Infostanu očigledno svoj posao nisu sprovodili pravovremeno. Ipak, nije u redu da nepropisno nadoknađuju ono što su sami izgubili.

Svakodnevno smo svedoci toga da se sporna potraživanja i dalje naplaćuju sudskim putem, a da građane niko ne štiti čak i kada bi pravda trebala da bude na njihovoj strani.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Sve što je gore napisano, istina je. To isto sam i ja iskusio. Pritom je osoblje toliko smušeno i neodgovorno, da je to strašno. I meni su neke uplate preknjižavali na stara dugovanja i ako plaćam redovno. Na žalost, niko ne štiti ovaj narod već im šalju BAHATE IZVRŠITELJE, koji su trenutno najbogatiji ljudi u Srbiji a niko ih čak ni ne pita odakle? Oni su naj veće ZLO u ovoj državi i to skoro svi zameramo ovoj vlasti. Nisu ih oni doveli ali treba da ih ukinu. Ipak, na žalost, svi koji dođu na vlast, menjaju i ukidaju iz prethodne vlasti, samo ono što njima ne odgovara a ono što im odgovara, ostave (npr. Izvršitelje i Šešeljevuu taksu). To nije u redu.

  2. Pročitao sam da se Vučiću mogu diektno podtaviti pitanja a on u subotu odgovara. Ja to ne umem, stariji sam čovek, ali bih ga rado pitao, da li zna šta Javni izvtšitelji rade narodu i da li će ih ukinuti, jer postoji mnogo humanijih i normalnijih načina, da se narod urazumi i natera da plaća račune a ne da ih Izvtšitelji pljačkaju (to je uglavnom niža i srednja klasa jer bogataše ne diraju). Posle se svi čudimo odakle toliko poremećenih ljudi, toliko samoubistava….. i sl. a svi znamo da su za to odgovorni izvršitelji koji im uzmu sve što imaju i nemaju. Dug ljudima bude uvrćan 5 do 10 puta, što je STRAŠNO. Počeo je Informer o tome da piše ali mu je Komora Izvršitelja, zabranila.
    Pitao bih Vučića: zašto i dokle će Javni izvršitelji da ovaj napaćeni narod „zavijaju u crno“, menjaju život ljudima iz korena?

Vlada Afrička kuga, pazite gde kupujete mesne prerađevine

Vesić najavio: Nema više isplate prevoza „na ruke“