in

Čak 253 prijave stiglo za direktorsku fotelju

Čak 253 prijava stiglo za direktorsku fotelju-2014

Na javnom konkursu za imenovanje direktora 20 javnih preduzeća čiji je osnivač grad Beograd, zaključno sa 14. julom stigle su 253 prijave, saopštila je danas gradska uprava.

Zbog onih koji su prijave poslali na dan isteka roka, ostavljen je dodatni rok od tri dana da se prikupe sve prijave pre nego što počne njihovo otvaranje, navedeno je u saopštenju.

Član Komisije za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad, Isidora Ibrović, podsetila je da će svi direktori biti imenovani početkom septembra a njihov mandat će trajati četiri godine.

Govoreći o radu komisije ona ističe da ukoliko je u tekstu konkursa za određeno javno preduzeće predviđen uslov da kandidat treba da dostavi program rada i razvoja preduzeća, komisija će vršiti pregled i ocenu dostavljenog programa.

„Takođe, ako je konkursom predviđeno da kandidat treba da bude stručnjak u jednoj ili više oblasti iz koje je delatnost javnog preduzeća, u toj fazi se takođe vrši pregled i ocena dostavljenih dokaza,“ objašnjava Ibrović.

Najbolji posao je biti direktor - Imaš dobru platu i ništa ne radiš
Najbolji posao je biti direktor – „Imaš dobru platu i ništa ne radiš“

Prema njenim rečima, nakon završenog izbornog postupka komisija će sastaviti rang-listu svih kandidata koji su bodovani u izbornom postupku i na osnovu nje biće sastavljena lista za imenovanje.

Konkurs za imenovanje direktora 20 javnih preduzeća čiji je osnivač grad Beograd raspisan je 27. juna.

Izvor: Tanjug

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Podeljeno gorivo na Paliluli za presejavanje njiva sa kukuruzom i sojom -2014

    Juče na Paliluli podeljeno gorivo za presejavanje njiva

    sudar u Krnjači

    Sudar u Krnjači usporio saobraćaj