Čak 200 novih kontrolora od 1. septembra - www.lobi-info.rs

Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Čak 200 novih kontrolora od 1. septembra 2014

Čak 200 novih kontrolora od 1. septembra

u Vesti od
Cicak – Sve za skolu

Danas je gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio da je naplata karata u javnom gradskom prevozu na istorijskom minimumu i da će od 1. septembra biti angažovano dodatnih 200 kontrolora iz GSP-a.

Pre samo dva dana je prvi čovek GSP Beograda Željko Milković pričao o pomenutom problemu i zatražio uvođenje novih kontrolora jer je to jedini način da se ostvari veća naplata.

„Od vlasnika Bus Plusa treba tražiti da po ugovornim obavezama poveća broj kontrolora. Trenutno i mi tražimo način da sa svojim radnicima, koji nisu potpunosti uposleni, poboljšamo kontrolu i naplatu.”

Upravo je gradonačelnik jutros potvrdio i prihvatio zahtev V.D. direktora GSP-a da se angažuje dodatnih 200 kontrolora iz GSP-a, pored 280 kontrolora Apeksa koji su obavezni prema ugovoru sa Apeksom.

  Od srede više polazaka na linijama za Ovču

„Ove mere su neophodne kako bi Beograđani plaćali gradski prevoz”, rekao je Siniša Mali.

Trenutna naplata u javnom gradskom prevozu je ispod 45 % a trebalo bi da iznosi 60-70 %. Prema rečima Željka Milkovića, ako želimo da prevoz bude bolji, funkcionalniji i kvalitetniji, on mora i da se plaća jer  drugog rešenja nema, osim – „ključ u bravu”.

Naime, osnovni izvor prihoda GSP-a je upravo naplata kako bi prevoz normalno funkcionisao i kako bi se smanjilo dotiranje grada Beograda.

Sada samo ostaje pitanje da li će novih 200 kontrolora uspeti u tome? Hmm, videćemo…

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh