in

Čak 200 novih kontrolora od 1. septembra

Čak 200 novih kontrolora od 1. septembra 2014
Čak 200 novih kontrolora od 1. septembra 2014

Danas je gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio da je naplata karata u javnom gradskom prevozu na istorijskom minimumu i da će od 1. septembra biti angažovano dodatnih 200 kontrolora iz GSP-a.

Pre samo dva dana je prvi čovek GSP Beograda Željko Milković pričao o pomenutom problemu i zatražio uvođenje novih kontrolora jer je to jedini način da se ostvari veća naplata.

„Od vlasnika Bus Plusa treba tražiti da po ugovornim obavezama poveća broj kontrolora. Trenutno i mi tražimo način da sa svojim radnicima, koji nisu potpunosti uposleni, poboljšamo kontrolu i naplatu.“

Upravo je gradonačelnik jutros potvrdio i prihvatio zahtev V.D. direktora GSP-a da se angažuje dodatnih 200 kontrolora iz GSP-a, pored 280 kontrolora Apeksa koji su obavezni prema ugovoru sa Apeksom.

„Ove mere su neophodne kako bi Beograđani plaćali gradski prevoz“, rekao je Siniša Mali.

Trenutna naplata u javnom gradskom prevozu je ispod 45 % a trebalo bi da iznosi 60-70 %. Prema rečima Željka Milkovića, ako želimo da prevoz bude bolji, funkcionalniji i kvalitetniji, on mora i da se plaća jer  drugog rešenja nema, osim – „ključ u bravu“.

Naime, osnovni izvor prihoda GSP-a je upravo naplata kako bi prevoz normalno funkcionisao i kako bi se smanjilo dotiranje grada Beograda.

Sada samo ostaje pitanje da li će novih 200 kontrolora uspeti u tome? Hmm, videćemo…

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Osnovna škola Rade Drainac proslavila 44. rođendan - 2014

Prosvetni radnici najavljuju štrajk u slučaju smanjenja plata

Kamion pao sa Pančevačkog mosta

Pronađeno beživotno telo kod Pančevačkog mosta