in

„Bus plus“ na rubu propasti zbog penzionera

Bus Plus na rubu propasti zbog penzionera
Bus Plus na rubu propasti zbog penzionera

Tvorci „Bus plusa“ složili su se sa Gradom Beogradom da je sistem naplate karata i sistem javnog gradskog prevoza neodrživ. Ali krivi su penzioneri i druge povlašćene katergorije koje ne doprinose povećanju prihoda.

Konačno je postignuta saglasnost razmišljanja tvoraca „Bus plusa“ i Grada Beograda da je sadašnji sistem karata neodrživ. Subvencije rastu a kasa sve praznija i praznija. Ali, u svakoj neuspeloj teoriji zavere postoji krivac a to su naši najstariji sugrađani.

Predstavnik kompanije „Apeks“ Sava Terzić smatra da je sistem naplate neodrživ zbog neadekvatnog tarifnog modela. Glavne prepreke povećanju prihoda jesu penzioneri, druge povlašćene kategorije i kontrolori.

Terzić kaže da je, s jedne strane, potpuno tačno da će smanjenjem broja kontrolora pasti i prihod a, sa druge, da nije zagovornik teorije da velikim brojem kontrolora treba da se kontrolišu karte u prevozu.

Bilo kako bilo, rešenje problema se vidi ne u prodaji „Bus plusa“ gradu, već u izmeštanju kontrolora iz komapnije „Apeks” i promeni tarifnog modela.

Da li će novi tarifni sitem uticati na penzionere i povlašćene kategorije, videćemo. Do tada uživajte u benificijama jer ko zna dokle će trajati.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sinoćni udes na Zrenjanincu potvrdio novu crnu tačku - 04.02.2014.

    Sinoćni udes na Zrenjanincu potvrdio novu crnu tačku

    Delovi Krnjača bez vode zbog kvara na uličnoj mreži

    Deo Krnjače bez vode i struje