in

BUS batine od komunalca, PLUS kazna od 100.000 dinara

drazen-cimbaljevic-bio-zrtva-komunalaca-95
drazen-cimbaljevic-bio-zrtva-komunalaca-95

Dražen Cimbaljević (32), kojeg su komunalni policajci pretukli zbog toga što nije hteo da napusti autobus na liniji 95,u koji je ušao bez karte, moraće zbog nemilog incidenta da plati kaznu od 100.000 dinara.

Dok je komunalni policajac, Stefan Stanojević (22), zvani bokser batinaš kažnjen sa samo 50.000 dinara.

U Prvom osnovnom sudu sporazumno je prekinut proces koji traje od prošlog septembra, pošto su se obe strane usaglasile da povuku svoje krivične tužbe. Na preporuku tužilaštva, Cimbaljevići i Stanojević će morati da novčane kazne isplate u humanitarne svrhe.

Ali Prvi osnovni sud nije pokrenuo optužnicu protiv drugog komunalnog policajca koji je takođe učestvovau u incidentu, pa je on prošao nekažnjeno.

Prebijeni Cimbaljević je izjavio da su optužnice očigledno loše napisane jer je on bio zloostavljan i mučen od strane komunalnog policajca koji je dobio duplo manju kaznu. Zbog toga je u dilemi da li da plati ili ne dotični novac. Pošto je njegov advokat Gordana Laketić na službenom putu, ne želi da priča o sudskom procesu, niti da komentariše sudsku odluku.

Da se podsetimo, Dražen Cimbaljević krenuo je gradskim prevozom na fakultet, ali je završio u policiji nakon što su ga komunalni policajci tukli u autobusu. Jedan od putnika autobusa 95, na liniji Borča-Novi Beograd, snimio je mobilnim telefonom kako na stanici u Krnjači komunalni policajac udara pesnicama u stomak Cimbaljevića koji je odbio da napusti vozilo jer nije imao kartu.

„Dao sam im ličnu kartu i rekao da mi pišu kaznu jer žurim na fakultet i imam milion obaveza tog dana. Međutim, uhvatio me za ruku, počeo da me vuče i vikao da napustim vozilo. Onda sam odlučio i rekao im da neću da izađem iz autobusa jer nemaju pravo da me izbace, em što fizički ne mogu da me izbace iz vozila, a onda je on rekao da ću da vidim da oni to mogu… Oni su mene tužili za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti, a ja ću protiv onog dečka što me udarao da podnesem krivičnu prijavu“, ispričao je on.

Pa se mi pitamo koji je uopšte zadatak komunalne policije?

Tačno je da putnik nije imao kartu,tačno je da je morao biti priveden sudiji za prekršaje jer je strani državljanin,ali je isto tako tačno da komunalac NIJE ni pod kojim uslovima smeo da upotrebi pesnice i uvrede! Ako nisu mogli sami da se izbore sa putnikom trebalo je pozvati pravu policiju da to reši na kulturniji način!

nagrada-za-komunalca Pitanje je i koliko je ova komunalna policija uopšte obučena za posao koji radi,i da li su oni sada telohranitelji privatne firme bus plus-a? Ovo je demonstriranje sile!

Zar je zadatak komunalne policije da prebija stanovništvo po ulicama, a toliko komunalnih problema imamo? Zar je komunalna policija postala privatno obezbeđenje omraženog Busplus-a!?

Zakon nalaže da policajci imaju pravo da putnika legitimišu, napištu kaznu u dva primerka. Putnik nastavlja da se vozi ali kaznu plaća sudski sa troškovima. Oni nisu bili napadnuti tj. nisu bili fizički ugroženi. Čak i da je bilo verbalnog delikta morali su biti uzdržani, jer su elem službena lica. Problem u Srbiji je taj sto redovni policajci a pogotovo ovi komunalci izgleda ne poznaju zakon i sva svoja ovlašćenja a rade taj posao.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Padinska skela nastavnik diler ubijen

    Ubijeni nastavnik iz Padinske skele nije bio svedok

    1.maj-dan-rada-rostilj

    Međunarodni praznik rada il’ nerada