in

Blokada ulice urodila plodom! Građani dobili više polazaka

Protest žitelja Višnjičke banje urodio je plodom! Autobuska linija 35, koja saobraća od Lešća do Novog Beograda, u narednih desetak dana biće pojačana, obećavaju iz Sekretarijata za javni gradski prevoz.

Nezadovoljni kvalitetom javnog gradskog prevoza, deo žitelja naselja Višnjička banja u nedelju je blokiralo ulicu Slanački put, uz zahtev da se na liniji 35 uvedu novi poslasci.

Zbog blokade saobraćaj nije funkcionisao nekoliko sati, a na lice mesta izašli su i pripadnici saobraćajne policije.

Nije bilo potrebno da se skupi hiljade građana, već je stotinak stanovnika Višnjičke banje blokiralo je Slanački put tj. glavnu ulicu u naselju, kojom prolazi javni gradski prevoz.

Prema tvrdnjama žitelja Višnjičke banje, ulazak u autobuse na liniji 35 postao je lutrija! Iako bi vozila na stanice trebalo da pristižu na svakih desetak minuta, sugrađani ih čekaju i više od pola sata, pa onda u autobuse ne može ni da se uđe.

Još od kad je okretnica linije 35 premeštena u Blok 20 na Novom Beogradu, svi koji koriste ovu liniju počeli su da se žale na polaske i gužve. Odmah je uočen problem zastoja na Brankovom mostu, a kad je počela rekonstrukcija produžilo se i čekanje putnika.

– Ovo više ne može da se izdrži – požalila se Snežana S. iz Višnjičke banje. U vozila često ne mogu da uđem zbog gužve. Ovim protestom smo želeli da staviimo do znanja nadležnima da nešto mora da se promeni.

Građani su izneli i nekoliko zahteva…

– Tražimo da se uvede još novih polazaka. Neophodno nam je i da se pomeri poslednji polazak u toku dana, jer se dosta ljudi vraća sa posla kasno uveče i nema način da stigne do kuće, kao i da se na našoj liniji uvedu zglobni autobusi koji bi mogli da prime više ljudi.

Iz Sekretarijata za javni gradski prevoz kašnjenja na liniji 35 pravdaju saobraćajnim gužvama, koje su posledica radova na Brankovom mostu i Slaviji.

Gradska uprava je u prvi mah navela da ne postoje uslovi da se uvedu dodatni polasci, ali da Sekretarijat za javni prevoz prati prevozne zahteve. Međutim nakon blokiranja ulice promenili su mišljenje…

U narednih desetak dana pojačaćemo broj autobusa koji saobraćaju na ovoj liniji – kažu iz Sekretarijata. I dodaju,  da će povećanje broja vozila zavisiti od novca. Linija je dugačka i drže je privatnici, pa čim se preračunamo i vidimo koliko novca na raspolaganju imamo, znaćemo koliko autobusa će biti dodato i koji će biti interval polaska.

Prema podacima Sekretarijata za saobraćaj, na liniji 35 saobraća 11 vozila radnim danom (interval 8 do 9 minuta), subotom 9 vozila sa intervalom i nedeljom 6 vozila sa intervalom 14 minuta. Međutim, demantovano je na licu meste jer je u nedelju tokom blokade ulice od sat i po vremena zaustavljeno ukupno tri autobusa na pomenutoj trasi.

Cilj pomenute akcije je bio da skrenu pažnju na problem koji umnogome komplikuje život naših komšija i sugrađana sa Palilule koji se voze autobusom 35 i u tome su uspeli, na čemu im srdačno čestitamo!

Iako ovo nema direktne veze sa levom obalom, navelo nas je da se zapitamo se da li je ovo rešenje da pojedine autobuske linije na levoj obali dobiju veći broj polazaka i bolja vozila?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Naled, nova šansa za zaposlenje

    Autobusi na linijama 95, 104 i 105L i dalje izmenjenom trasom