Najnoviji naslovi knjiga i u biblioteci Milutin Bojić

Najnoviji naslovi knjiga i u biblioteci Milutin Bojić

3 minuta za čitanje
Najnoviji naslovi knjiga i u biblioteci Milutin Bojić - 2013
Najnoviji naslovi knjiga i u biblioteci Milutin Bojić - 2013

Živimo u veku u kome, spavamo sa mobilnim telefonima, ne možemo da zamislimo život bez televizora ili interneta, pijemo kafu sa prijateljima na društvenim mrežama, pa tako čitanje knjiga gubi svaku bitku sa modernim komunikacijama.

Kada svemu pridodamo brz i savremen način života, onda za čitanje nigde nema mesta a da nismo ni svesni koliko gubimo odrečući se toga.

Zato se jedina biblioteka na levoj obali Beograda, bibilioteka „Milutin Bojić“, trudi i intenzivno popunjava svoj knjižni fond najnovijim naslovima od beletristike, preko dečje književnosti do naučno-popularnih dela kako bi privukla još ljubitelja knjiga.

Ovim putem želimo da vas, naše sugrađane, pozovemo da posetite neki od 11 ogranaka biblioteke na teritoriji opštine Palilula, učlanite se i izaberete knjige na koje ste dugo čekali.

Na levoj obali Beograda imamo 5 ogranka biblioteke:
– „Dunavski venac“, Zrenjaninski put 44;
– „Kotež“, Trajka Grkovića 5;
– „Borča“, Koste Manojlovića bb;
– „Ovča“, Mihaila Emineskua 78;
– „Padinska skela“, Tržni centar bb.

Biblioteka „Milutin Bojić“ ujedno je i prva beogradska biblioteka koja je u ovoj godini zanovila knjižni fond, što je još jedan razlog više da im se pridružite i postanete član.

Podsećamo vas da je u toku i velika AKCIJA biblioteke kojom svi oni koji plate bilo koji od važećih iznosa članarine dobijaju pet knjiga na poklon, koje mogu da odaberu u katalogu koji se nalazi u svakom od ogranaka ili na sajtu biblioteke.

Takođe, uz pet knjiga novoupisani članovi dobijaju i člansku kartu Kluba čitalaca, s kojom mogu da ostvaruju brojne popuste (kod izdavačkih kuća, oftalmoloških radnji, fitnes klubova, za bazen itd.) – pogledaj te kompletnu listu gde možete ostaviti popuste.

citanje-plazaČitanje obogaćuje rečnik, posredno nas uči gramatičkim i pravopisnim pravilima i izoštrava našu percepciju. Čitanje čuva inteligenciju i pamćenje, jer tokom čitanja, mozak se aktivira slično kao što se akativiraju mišići tokom kretanja. Čitanje jača samopouzdanje, jer što smo informisaniji i obrazovaniji, imaćemo i više samopouzdanja. A pamet, znanje i sigurnost su oduvek bila najmoćnija sredstva čoveka.Zato čitajte, čitajte i samo čitajte.

Leave a Reply

Danas zaprašivanje komaraca iz vazduha zbog virusa Zapadnog Nila - 12.08.2013
Prethodna priča

Danas zaprašivanje komaraca iz vazduha zbog virusa Zapadnog Nila

Na 95-ici u julu zabeleženo najviše „otkucanih“ karata - jul 2013
Sledaća priča

Na 95-ici zabeleženo najviše „otkucanih“ karata

Poslednje od Najnovije lokalne vesti