in

Bezobzirni vozač autobusa u Borči izbacio invalida iz vozila

Ovaj ružan događaj odigrao se na okretnici gradskog prevoza u Borči. Dve devojke, od kojih je jedna u invalidskim kolicima, čekale su autobus na liniji 95. A doživele su neprijatnost kakva bi zabolela svakoga od nas.

Pošto se rampe za invalide na vozilima inače teže otvaraju, Anđela Stojanović, koja je bila u pratnji devojke u invalidskim kolicima, zamolila je vozača da spusti rampu.

Rekao je da ne može jer to nije njegova obaveza. Na pitanje čija jeste rekao je da ne zna, a kada sam ga pitala kako da uđemo unutra, rekao da ga savršeno ne zanima i da se snađem – priča uznemirena Anđela

Videvši da pomoć vozača neće dobiti, devojke su se snašle i same uspele da spuste rampu za invalide. Ali, kada su ušle u vozilo GSP bahati vozač još više se razbesneo. Pozvao je otpravnicu koja radi na okretnici u Borči i zahtevao da ove dve devojke izbaci iz vozila.

Kako kaže Anđela, ova radnica GSP prišla je zamolivši ih da napuste vozilo „da vozač ne bi pravio scene“. Ovaj bezobzirni čovek nije hteo da krene dok devojke na napuste vozilo, psovao ih je i vređao, dok su ostali putnici nemo posmatrali čitavu dramu.

U početku nismo želele da izađemo, jer stvarno ne vidim ni jedan jedini osnov da me neko izbaci iz autobusa, pogotovo kad je pored mene osoba sa invaliditetom. Pošto smo negodovale, on je prišao i opsovao me – priča Anđela.

Bezobrazluk vozača GSP

Devojke su na kraju napustile autobus i sačekale drugi. Incident su prijavile službama GSP, a fotografije autobusa i bahatog vozača sa opisom sramnog čina objavile su i na društvenim mrežama.

I dok munjevitom brzinom ova objava gori internetom, mnogi zaboravljaju da postave najvažnije pitanje: Zašto se vozači GSP osećaju toliko moćno da daju sebi za pravo da maltretiraju građane?

Ako se podsetimo da GSP neprestano ima problem zbog nedovoljnog broja vozača, da ih niko ne kažnjava i ne sankcioniše za njihove bahatosti i bezobrazluke, da su u upravi GSP potpuno gluvi na prituđbe građana, jasno je da su zaštićeni kao „beli medvedi“.

Sram vas bilo!

Izvor: Blic, Facebook

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. Vozac GSP-a koji je izbacio OSI iz autobusa se zove DRAGAN BAŠTOVANOVIĆ i dobio je otkaz zbog kradje nafte iz autobusa ali ima Baštovanovice u upravi firme i vratili su ga da „radi“ – ako se to tako zove.

  2. Pre 10 dana vozač na liniji 104 na Omladinskom stadionu krece sa stanice u 14:05 dok je na srednjem stepeništu stara baka sa cegerom, momak iza nje kroci u bus na stepenik i pruza ruku da joj pomogne da udje a vozač 104 naglo daje gas i kreće iako vidi ljude na stepeništu.Momak ispada iz busa ali se docekuje na noge,ulazi u autobus i obraca se vozacu, zasto kreces hoces da me pregaziš a vozač mu ladno odgovara šta ti ima da pomažeš udji na zadnja vrata vidiš da su slobodna,nakon cega krece dase svadja sa pitniima i nakon toga telefonira i razgovara vozeci preko Pančevačkog mosta. Momak ostaje zatečen kao i mi ostali putnici, kakavo neuljudno ponašanje jednog mladog službeog lica koje nas vozi Gradskim prevozom, ovo je postalo užasno jer em nas voze naj lošijim vozilima u Gsp em nas izbacuju iz vozila. Dokle ovako?

Zaoštrava se sukob za i protiv stanova za Rome u Ovči

Protekle noći u Borči teže je povređena muška osoba