in

Besplatni časovi engleskog u vrtićima na levoj obali

U vrtićima na levoj obali besplatni časovi engleskog
U vrtićima na levoj obali besplatni časovi engleskog

Fraza „Do you speak english?“ se toliko odomaćila u Srbiji da prosto nema osobe koja istu ne razume, ali mali broj upitanih se može pohvaliti sa pravim znanjem i odgovoriti sa „Yes, I do“.

Naime, Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja dao je preporuku da u svim vrtićima se uvedu časovi engeskog jezika kao redovna aktivnost. Ove godine, angažovano je čak 48 predavača engleskog jezika čiji rad finansira Grad Beograd.

Za sve naše mališane, predškolce posle dužeg raspusta, danas počinje novi predškolski program. Predškolski program podrazumeva redovnu aktivnost, učenje engleskog jezika kroz igru, pesmu i pomoću slika.

U vrtićima na levoj obali besplatni časovi engleskogPredavači u obdaništima su dužni da sa mališanima rade dva puta nedeljno po 30 minuta. Cilj programa jeste učenje engleskog jezika kroz pesme, priče, filmove, aktivnosti i gramatičke vežbe koje deci pomažu da razviju veštine pisanja i logičkog razmišljanja kroz zabavu.

Predškolski program je obavezan za sve mališane koji su napunili ili će do marta napuniti šest godina. Priprema za školu je još počela prvog septembra u vrtićima i prema zakonu je obavezna u trajanju od najmanje devet meseci. A potvrda o pohađanju predškolskog programa predstavlja uslov za upis u prvi razred osnovne škole.

U vrtićima na levoj obali besplatni časovi engleskogPripremni predškolski program je besplatan i traje četiri sata. Program podrazumeva brojne sadržaje, govorno izražavanje deteta, logičko mišljenje i zaključivanje, razvijanje motorike. Deca se uče da uspostave osećaj sigurnosti i prihvaćenosti, uspostavljanje radnih navika i obaveza kao i razvijanju socijalne komunikacije i saradnje.

Dakle, predškolski program je zakonska obaveza ali i obaveza roditelja koji bi trebalo biti svesni o značaju obrazovanja za svako dete. Deca najbolje uče veštine u društvu svojih vršnjaka, druge dece.

Psiholozi smatraju da emocije dece koja polaze u školu postaju složenije i dublje, a javljaju se nove sa kojima se ranije nisu susretali. Zato je jako važno pripremiti mališane za novu fazu, polazak u školu.

Ukoliko pođemo od činjenice da je gotovo nemoguće koristiti telefon, gledati televiziju ili surfovati internetom bez makar minimuma poznavanja engleskog jezika, nije začuđujuće da se deca pored maternjeg sada ranije susreću i sa engleskim jezikom. A da li je rano ili ne, neka roditelji sude.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Održana aukcija filmske scenografije i rekvizita u Krnjači

Održana aukcija filmske scenografije i rekvizita u Krnjači

Danas isključenje prazničnog osvetljenja u Borči - 21.01.2014

Danas isključenje prazničnog osvetljenja u Borči