in

Održana aukcija filmske scenografije i rekvizita u Krnjači

Održana aukcija filmske scenografije i rekvizita u Krnjači
Održana aukcija filmske scenografije i rekvizita u Krnjači

Održana je aukcija filmske scenografije i rekvizita u Krnjači, a najveći utisak ostvili su brojni ljubjitelji filma i umetničkih predmeta. Na aukciji našli su se rekviziti čak iz četrdesetih godina sa početnom cenom od 250 evra.

U Krnjači održana je jedinstvena aukcija filmske scenografije i rekvizite koja se koristila u nekim od domaćih i inostranih filmova u velikom galerijskom prostoru u Ulici Save Kovačevića druga 4 u organizaciji 9departments.

Održana aukcija filmske scenografije i rekvizita u KrnjačiAukcija je protekla vrtoglavim početnim cenama, brojnim predmetima ali i velikim brojem posetilaca koji su uživali u magičnom svetu filma trudeći se da presele stare rekvizite u svoj stil života. Ponuđeno je oko 60 predmeta ali je prodaja i pored velikog broja posetilaca, bila mala.

Na licitaciji su se našli predmeti koji su igrali u filmovima kao što su: The Raven, Coriolanus, The Big Picture, District 13, Chernobyl Diaries, Čitulja za Eskobara, Tilva Roš, Neposlušni, Zona mrtvih, serijama: Sinđelići, Jagodići, Gorki plodovi..

Održana aukcija filmske scenografije i rekvizita u KrnjačiIzmeđu ostalog, aukciju su krasili i projektor iz četrdesetih godina sa tri kasete filma sa početnom cenom od 250 evra, lovački rog (30 evra), telefon za decu (20 evra), antikvarna kamera (30 evra), železnički fenjer iz četrdesetih godina 20. veka čija je cena od početnih 20 dostigla 30 evra.

Prostor su krasili i stari nameštaji, umetnička dela, lampe, svećnjaci, skulpture… Od secesije, art dekoa, dutch arta, sve do vintidž stvari s početka osamdesetih. Od umetnina moglo se videti: slike, grafike, skulpture, fotografije, akvareli, vazne itd.

Imamo oko hiljadu predmeta, od knjižica u kojima su dve iste strane štampane od prve do zadnje korice, do većih komada nameštaja i slika. Pre šest meseci smo ušli u ovaj prostor i on je kao „šou rum“. Zbog teške naplate u ovoj zemlji i čekanja po šest meseci na novac, odlučili smo da otvorimo devet krugova – devet delatnosti koji se odnose na nabavku, iznajmljivanje, usluge opremanja scenografije.. i jedan od tih krugova je aukcija” – navodi Marko Dimitrijević, rekviziter i muzičar.

Ne sumnjamo da je galerijski prostor u Krnjači bio pravi šou rum koji je odisao brojnim posetiocima i fantastičnim rekvizitima koji su se koristili u domaćim i inostranim filmovima. Sve pohvale za organizatore koji su uspeli da nas prošetaju kroz magičan svet filma.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Povređen pešak na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Borču - 10.12.2013

    Sinoć u Borči kod raskrsnice Putnik oboren pešak

    U vrtićima na levoj obali besplatni časovi engleskog

    Besplatni časovi engleskog u vrtićima na levoj obali