in

„Balkanski skok prijateljstva“ na našem Lisičijim jarku

Manifestacija „Balkanski skok prijateljstva 2017“ održaće se od 17. do 21. maja na sportskom aerodromu Lisičiji jarak u Beogradu, saopšteno je danas iz Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Ova manifestacija okupiće 130 padobranaca iz četrnaest zemalja među kojima su Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, BiH, Makedonija, Francuska, Španija, Nemačka, Rusija, Izrael, Grčka, Mađarska i Bugarska.

„Balkanski skok prijateljstva“ se održava od 1994. godine i nastao je u saradnji Grčke unije rezervnih padobranaca i 63. padobranske brigade iz Srbije, odlikovane Ordenom narodnog heroja.

Ove godine, događaj organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Padobranskog kluba „Feniks“ i „Srebrni Zmaj“.

Događaj će 19. maja zvanično otvoriti ministar odbrane, Zoran Đorđević, a na otvaranju će se prisutnima obratiti i vladika Pakračko-Slavonski Jovan, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije, Labud Bulatović, general Jelesije Radivojević, kao i Jovanka Ostojić, žena koja je u osmoj deceniji skočila padobranom.

Programom je predviđen i nastup trubačkog orkestra Dejana Jevđića, prikaz borbi krav maga, kao i nastup plesnog kluba Mladost i folklornog društva.

Ako ste slobodni i volite padobranstvo predlažemo vam da posetite naš Lisičiji Jarak. Takođe, pogledajte KOMPLETAN PROGRAM.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pijan ukrao autobus na liniji 105 na Bogosloviji!

Kazanova iz Krnjače: Bik Disko oplodio 150.000 krava!