in

Asteriks se vratio u bioskope sa Tajnom čarobnog napitka

Povodom početka prikazivanja novog animiranog filma „Asteriks: Tajna čarobnog napitka“ održana je konferencija za medije. Okupljenim novinarima obratili su se glumci koji su radili na sinhronizaciji filma za srpsko tržište: Boda Ninković, Uroš Jovčić, Peđa Damnjanović i Stevan Piale.

„Tajna čarobnog napitka“ je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobedivih junaka, koji pred veliko platno dovode celu porodicu. U ovoj priči Čudomiks odlučuje da je vreme za osiguranje budućnosti sela pa zajedno s Asteriksom i Obeliksom kreće u potragu za mladim druidom kojem može preneti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.

Boda Ninković, doajen našeg pozorišta i filma za decu, istakao je da je rad na ovom Asteriksu bio pravo uživanje. Kako je rekao, ovo je prvi scenario koji nije rađen po stripu, nego je baš rađen za film i beskrajno je duhovit.

S obzirom na to da je Žerar Depardje igrao ulogu koju ja tumačim, velika mi  je čast što sam ja dao glas za ovo naše područje.

– rekao je Boda 

Uroš Jovčić objasnio je da je u ovom filmu igrao dva lika: jednog dobrog i jednog koji nije baš tako dobar. Zbog toga se desilo da su u jednom trenutku imali čak i malu scenu. Kad je snimio jednu ulogu, onda je radio drugu i maltene govorio sam sa sobom nekoliko replika.

Pored navedenih glumaca, uloge u filmu tumače i Boki Milivojević, Aleksandra Širkić i Milan Tubić. 

Film „Asteriks: Tajna čarobnog napitka“ već je stigao na repertoar svih bioskopa, u distribuciji Blitz film-a.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U subotu Beogradska mumija biće dostupna posetiocima

    Zakon koji je drastično oštetio porodilje ide na izmenu!