in

APEL: Pomozimo malom Zlatanu iz Borče da ozdravi!

Mali Zlatan iz Borče boluje od retke vrste leukemije – rana T-ćelijska prekusorska akutna limfoblasna leukemija i svrstan je u grupu visokog rizika.

Ovaj dečak podvrgnut je hemioterapijskom lečenju, a zbog visokog MRD-a i ne postizanja remisije, doneta je odluka za nastavak lečenja transplantacijom matičnih ćelija hematopoeze.

Transplantacija bi trebalo da se obavi u Dečjoj klinici u  Frankfurtu, ali je za to potrebna velika suma novca.

Pošto Zlatan nema srodnog identičnog donora, potrebno je da se što pre javi u kliniku u Frankfurtu radi pokretanja potrage za nesrodnim identičnim donorom.

Transplantaciju bi trebalo obaviti što pre dok se bolest nije vratila, jer je u slučaju progresije bolesti lečenje mnogo teže i manje uspešno.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Zlatana Alidinija (2011).

Zlatan je srećan i nasmejan dečak. Sanja da postane fudbaler. Njegova najveća podrška su brat Dejvid i sestra bliznakinja Ema, kao i roditelji.

Pomozimo Zlatanu! Upišimo 659 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i ostavljanjem novca u donorske kutije.

Porodica i prijatelji ovog dečaka počeli su podelu donorskih kutija u naseljima leve obale, pa apelujemo na vlasnike lokala da prihvate ove kutije kako bi sredstva što pre bila prikupljena.

Omogućimo Zlatanu sredstva za hitan odlazak na lečenje u Nemačku. Za Zlatanovo ozdravljenje! Budimo humani!

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vaterpolistkinje Palilule postale nove šampionke Srbije

Sugrađani sami krpe rupe i prave staze u naselju Mali Raj