in

APEL: Maleni Despot iz Padinske Skele bori se za svoje detinjstvo, otvorimo srce i pomozimo!

Mali Despot iz Padinske Skele, koji sa roditeljima živi „pod kirijom“ u naselju Vrbovsko, rođen je 2018. godine, prevremeno, u 27. nedelji trudnoće.

Odmah po rođenju je reanimiran, a u četvrtom danu života dolazi do perforacije želudca. Sedmog dana života javljaju se prve konvulzije, vremenom detaljnijom analizom dijagnostikuje se epilepsija, Vestov sindrom.

Zbog ekstremne nezrelosti deteta po rođenju, dolazi do izliva krvi na mozgu, iz čega se razvija Hidrocefalus. Ugrađen mu je VP šant.

Kao posledica svih komplikacija mozak je pretrpeo ogromno oštećenje.

Poslenjih 30 dana za nas su bili veliki izazov. Uspeli smo da se izborimo sa bronhitisom, zatim su Despotu operisali želudac i ugradili peg (mala sonda direkt do zeludca pomocu koje se hrani),onda na zalost kao komplikacija od operacije dolazi i do sepse – objavila je Despotova hrabra majka

Na žalost Despot je imao i dosta epi napada, ali još jednom je dokazao da je heroj i da može da se izbori sa svim preprekama na trnovitom putu.

Despot ne sedi, ne prati pogledom, ne smeje se, ne reaguje na okolinu, hrani se preko PEG-a. Zbog stanja i načina na koji se hrani svakodnevno mu je potreban medicinski propratni materijal.

Da bi se poboljšalo opšte stanje, da bi dočekali prvi osmeh, neophodna mu je intezivna i kontinuirana fizikalna terapija.

Kako saznajemo, u Padinskoj Skeli, ali i na drugim lokacijama na levoj obali u planu je postavljanje donatorskih kutija za pomoć Despotu i njegovoj porodici.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Despota Stankovića, kako bi se pomoglo njegovo dalje lečenje i unapredio njegov razvoj.

 • Slanjem SMS poruke: Upišimo 735 i pošaljimo SMS na 3030
 • Uplatom na dinarski račun: 160-555323-82
 • Uplatom na devizni račun: 00-540-0004291.1
  IBAN: RS35160005400004291183
  SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ostale mogućnosti uplate pomoći za malenog Despota možete videti na sajtu Humanitarne fondacije Budi human OVDE.

Naše malo Despotu znači sve! Budimo humani!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Delovi Krnjače danas bez struje zbog planiranih radova

  Komunalci dobili veća ovlašćenja odlukom Gradske skupštine