in

Antimaskeri insistiraju da im deca ne nose maske u školi

Brojimo dane do početka nove školske godine, a na društvenim mrežama razbuktao se pravi rat antimaskera, koji se protive tome da njihova deca u školi nose maske.

Ova slepa „borba za pravdu“ dobila je novu formu u vidu izjave koja se pojavila, a koju roditelj treba da popuni i potpiše kako njegovo dete ne bi nosilo masku.

Mnogo je više sugrađana koji se nisu složili sa ovakvim stavovima. Većina je u svojim komentarima osudila ovakav dokument.

O učenicima koji bi mogli da izbegavaju nošenje maske, iz bilo kog razloga, nedavno je govorio i epidemiolog dr Predrag Kon.

Moje lično mišljenje je da bi njih trebalo odmah poslati na onlajn nastavu, a da u školu dolaze samo oni koji žele da se pridržavaju svih mera – rekao je Kon.

Sve škole sprovele su anketu, a roditelji su imali priliku da se izjasne o tome da li žele da njihova deca pohađaju nastavu na daljinu ili u školi.

Broj roditelja koji se izjasnio za nastavu na daljinu je trenutno izuzetno mali. Procentualno, ispod 5 odsto anketiranih roditelja se opredelilo za nastavu na daljinu.

Ministar prosvete Mladen Šarčević objasnio je da postoje dva prihvatljiva rešenja za decu koja iz zdravstvenih razloga ne mogu da nose maske, kao što su recimo astmatičari.

Prva mogućnost je da ova deca nastave da prate nastavu na daljinu, dok je drugo rešenje da se za ovu decu obezbede viziri umesto maski – rekao je ministar

Verujemo da antimaskeri neće uspeti da se izbore za to da im deca u školu idu bez maske, pod tvrdnjom da su maske štetne za zdravlje.

Podsećamo, oni koje ne nose maske ne ugrožavaju samo svoje zdravlje, već i zdravlje svake osobe sa kojom su u kontaktu.

Foto: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sugrađanka iz Koteža pronašla žicu u đevreku

Crveni krst Palilula prima nove volontere u svoj tim