in

Anica iz Borče nestala pre 20 dana, još uvek nije pronađena

U suboru 03. novembra, u Borči je nestala naša sugrađanka Anica Dabović, o čemu smo odmah objavili informaciju kako bi sugrađani pomogli u potrazi. Ipak, Anica još uvek nije pronađena, a porodica i policija ne prestaju da tragaju.

Kako porodica navodi, otišla je da kupi cigarete i nije se vratila. Izašla je bez jakne, u bluzi kratkih rukava na crne i zelene pruge, nosila je crnu suknju i bila u klompama.

Od tada je porodica pretražila svaki kutak, pratili su informacije koje su im slali sugrađani koji su je videli, ali Anicu nisu pronašli. 

Pada kiša, sneg, hladno je, a ona je negde sama bez hrane, vode, svoje terapije… – očajan je Ivan Dabović, Anicin sin.

Obišli su sve gde su posumnjali da bi mogla biti – bolnice, psihijatrijske ustanove, pa čak i u Prihvatilištu za stare u Kumodraškoj… Ali od Anice ni traga ni glasa. 

Iako ranije nije pokazivala znakove demencije, porodica pretpostavlja da je Anica dementna, da je zaboravila ko je i da je izgubila moć govora.

Najviše nade davala je dojava iz naselja Pretok, gde je zbunjena žena ušla u kuću jednog od sugrađana. Nažalost, informacija nije stigla na vreme, a Anica je već otišla dalje. Sinovi i suprug pretražili su detaljno čitavo naselje Pretok, ali bez uspeha.

Mogu misliti kako ljudi reaguju. Verovatno misle da je skitnica, pretpostavljam da je teraju, a ona je izgubila moć govora i ne može ni da kaže ko je. Tek sada sam shvatio koliko malo obraćamo pažnju na ljude oko sebe, posebno starije, zanemoćale – očajan je Ivan.

Vremenski uslovi su izuzetno loši, a Anica je već 20 dana na ulici, lagano obučena, bez hrane i vode, bez svoje terapije i bez mogućnosti da zatraži pomoć.

Porodica moli da ukoliko negde vidite ženu sa fotografije, pozovite brojeve telefona 064-9928-281 , 060-3327-204, 062-808-49-65 ili kontaktirajte policiju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Novogodišnji doček u Beogradu i sankalište na Trgu Nikole Pašića

    Pančevac prohodan noću, snimanja završena pre roka