in

Akcija Gradske čistoće i „Eko-Pančevački rit“ za devojku iz Borče

JKP „Gradska čistoća“ uručila je invalidska kolica devojci iz naselja Borča, koja je nepokretna, a čija je porodica skupljala reciklabile.

Ideja, humanitarnog karaktera, potekla je od udruženja građana „EKO – Pančevački rit“ koje se bavi sakupljanjem reciklabilnog materijala.

– Naše udruženje je pokrenulo akciju sakupljanja čepova za invalidska kolica devojci kojoj je to preko potrebno, a „Gradska čistoća“ nam je izašla u susret, dala tehničku podršku i besplatno servisirala. Sva sredstva, a to je 112.000 dinara koja je uplatila, preusmerili smo na sugrađanku iz Borče – istakao je Nikola Janković, predsednik udruženja.

On je dodao da je glavna poruka građanima da ne bacaju otpad u kante za smeće i kontejnere već da ga selektuju a sve zainteresovane uputio da pozovu udruženje koje će doći besplatno i odneti reciklažni otpad.

Izvršni direktor u JKP „Gradska čistoća“ Mihailo Dosković kazao je da to komunalno preduzeće vrlo dobro sarađuje sa svim udruženjima, a posebno sa udruženjem EKO-Pančevački rit.

– Zajedno radimo i zaštićujemo životnu sredinu. Ovo je dobra i humana ideja da za sve prikupljene i predate reciklabile dobiju nadoknadu i sva sredstva utroše za akciju koja je, mladoj devojci Tanji Nikolić, nažalost, vrlo dragocena, da joj se kupe invalidska kolica – kazao je Dosković.

VELIKO BRAVO ZA AKCIJU!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Uskoro otvaranje punkta i na levoj obali Dunava

Ubistvo u Gloginjskom ritu