in

Zimska čarolija i u Borči

Novogodišnje osvetljenje u Borči
Novogodišnje osvetljenje u Borči

Slavija, Terazije, Bulevar Kralja Aleksandra, Trg, Autokomanda… Šta im je zajedničko osim što sva ova mesta u Beogradu? E pa zajednička im je novogodišnja rasveta i divni ukrasi tokom praznika koji su pred nama. I tako godinama u nazad zavidimo ovim delovima grada, koji sijaju poput velikih svetskih metropola i šepure se divnim svetlećim ukrasima raličitih boja i oblika.

Međutim, ove godine je grad po prvi put učinio da se i Borčanci osećaju kao deo Beograda! Tokom vikenda se radilo na postavljanju novogodišnjeg osvetljenja u Borči duž cele ulice Bratstva i Jedinstva, od Zrenjaninskog puta do raskrsnice svima poznate kao „Đurđenovac“.

Nadležni su se najverovatnije odlučili na ovakav potez iz razloga održavanja manifestacije „Ulica otvorenog srca u Borči“, kako bi upotpunili novogodišnju atmosferu.

Iako su na jutarnjem programu RTS-a objavili da je rasveta postavljena još u sredu 19. decembra, to baš i nije bilo tako, ali su svakako dali najavu da će novogodišnjeg osvetljenja u Borči biti. I to nas je mnogo obradovalo.

U petak 21. decembra uveče bili smo svedoci postavljanja rasvete od strane „Javnog osvetljenja Beograda“. Ukrasno osvetljenje sijaće u Beogradu do 20. januara, pa se nadamo da će i u Borči biti isto. Ove godine je povećan broj osvetljenih lokacija u gradu tako da je i Borča sada deo osvetljenog i ukrašenog dela grada.

Novogodišnje osvetljenje u Borči Naravno zima je i ledeno je, pa smo radnike upitali kako im ide i da li je hladno? „Uh mnogo je hladno, ali ovo je super“, na šta smo se iskreno začudili ali odogovor je brzo stigao „U ponedeljak smo radili na osvetljenju u Bulevaru Kralja Aleksandra kada je duvala „košava“, i smrzli smo se“ izjavio je radnik. Tako da je petak 21. bio skoro kao letnji dan.

Od radnika smo saznali da će novogodišnja rasveta u nedelju 23. decembra zasijati u punom sjaju na ukrašenim stubovima ulične rasvete. Jedva čekamo!

Kad već pominjemo osvetljenje, moramo da dodamo i informaciju da su na Zrenjaninskom putu postavljene i dve nove ulične bandere. Iste su postavljene iznad prometnog pešačkog prelaza. Pešački prelaz koji se nalazi kod autobuske stanice gradskog saobraćaja, gde veliki broj ljudi upravo prelazi kako bi došli do svojih kuća u Centru II, kao i onih koji idu na posao iz naselja Pretok. Postavljanje ovog osvetljenja će vožnju i prelazak pešaka preko prometne ulice učiniti dosta bezbednijim i sigurnijim.

Borča polako ali sigurno, kao i ostala naselja leve obale Beograda postaju sve urbanija i urbanija. I vreme je bilo da nadležni shvate da smo i mi deo Beograda.

Nama se ovo baš dopada i nadamo se da ćete naći vremena da posetite manifestaciju „Ulica otvorenog srca u Borči“ i vidite novogodišnje osvetljenje u Borči uživo.

Ako kojim slučajem i ne budete mogli, mi ćemo biti tamo za Vas i napraviti reportažu sa slikama naravno.

Novogodišnje osvetljenje u Borči Novogodišnje osvetljenje u Borči Novogodišnje osvetljenje u Borči

Novogodišnje osvetljenje u Borči Novogodišnje osvetljenje u Borči Novogodišnje osvetljenje u Borči

Frikom

Da li će Frikom postati Ledo?

Bista Stevana Sremca u Borči