Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Zbog žara koji sugrađani bacaju, goreli kontejneri u Borči

u Vesti od

Osim za sugrađane koji koriste usluge Beogradske elektrane, sezona grejanja počela je i za one koji se greju samostalno. Veliki broj sugrađana koristi peći na čvrsto gorivo, a pošto je vreme hladno, uveliko se loži.

A sa grejnom sezonom, stiže i stari problem, jer sugrađani nemaju adekvatno mesto za odlaganje žara, pa često isti prosipaju u kontejnere. Nažalost, ovakvo odlaganje žara je u sredu oko 22.00 časa, u Borči izazvalo požar u ulici Ranka Miljića jer je planuo kontejner.

Na sreću, brzom reakcijom vatrogasne službe, ovaj požar ubrzo je saniran. Ipak, bilo bi prijatnije da i ovoga puta naši vatrogasci nisu morali da izlaze na teren zbog nepromišljenosti sugrađana.

Zanimljivo:  Udes dva kamiona kod Dunavca izazvao ogromne gužve

Gradska čistoća već godinama apeluje na sugrađane da ne bacaju pepeo i žar u kontejnere. Osnovni razlog je što se kontejneri uništavaju, a u Borči i drugim naseljima na levoj obali kontejnera nema dovoljno!

Kako dodatno navode, postoji mogućnost da žar neprimećeno nastavi da tinja i da takav bude odnet na gradsku deponiju. U tom slučaju može prouzrokovati paljenje deponije, požare većih razmera i eksploziju deponijskih gasova.

Ovoga puta i mi apelujemo na sugrađane da ne bacaju pepeo i žar u kontejnere. Na levoj obali mnogo toga fali i manjka, sačuvajmo barem ono što imamo.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh