in

Zbog napada pasa lutalica u Kotežu podigla se prava bura

Nakon što je UG Kotež na sastanku u opštini Palilula kao jedan od gorućih problema istaklo problem sa čoporima pasa lutalica, mnogi sugrađani su postali uznemireni time na koji način će problem biti rešen.

Svakodnevno dobijamo informacije o tome i mnogi su zabrinuti. Postoje dileme na koji način UGK želi da reši ovaj zajednički problem – navode iz ovog udruženja

Kako objašnjavaju, njihove namere su civilizovane i ostaće u skladu sa zakonom. Do sada nisu ponudili ni jedan predlog rešenja, već su nadležnima ukazali na problem kako bi bio rešen.

A problem je realan, jer čopori pasa lutalica u Kotežu su u više navrata napadali sugrađane, čak i najmlađe. Udruženju su dostavljene mnoge prijave o napadima pasa, fotografije, pa čak i peticija sugrađana.

Desetogodišnjoj devojčici iz Koteža, čopor pasa lutalica rastrgao je vlasničkog psa dok ga je šetala i dok je njen pas bio na povodcu.

Humano rešenje se mora naći. Niti jednom nismo podržali radikalne metode i ideju trovanja, naprotiv, prvi bismo insistirali da se potencijalni trovač pronađe i kazni – kažu iz UG Kotež

Na žalost mnogih sugrađana, i to ne samo iz Koteža, ovaj problem nadležni još uvek ne znaju kako da reše iako mnogi delovi grada imaju sličan problem.

Kada se govori o problemu sa lutalicama, uvek dođe do pravog verblnog rata između ljubitelja pasa i sugrađana koji žive u strahu.

Često se može čuti da životinje nisu pravi krivci, već su glavni krivci neodgovorni vlasnici koji svoje ljubimce nkon nekog vremena izbace na ulicu. I to je istina!

Ali realnost je da utvrđivanje ovakve vrste odgovornosti u praksi nije moguće, jer u Srbiji ogroman broj pasa nije čipovan i registrovan.

Mnoge odgajivačnice takođe rade neregistrovane, vlasnici pasa ne sterilišu svoje pse, a neželjeni štenci često završe na ulici.

Najvažnije je da problem pasa lutalica bude prepušten na rešavanje onima koji su za to odgovorni i zakonom ovlašćeni i da se ne poseže za raznim nehumanim i protivzakonitim rešenjima.

Foto: UG Kotež

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Na Korona virus u Srbiji testirano 25 osoba, svi nalazi negativni

Bivsi radnici PKB danas blokirali centar grada