in

Zbog najavljenih obilnih padavina podignuta spremnost Gradskog štaba

Svi znamo kakve su poplave zadesile Srbiju prošle godine a posebno zbog toga što nismo baš verovali RHMZ-u.

Na osnovu najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od večeras i u narednih 48 časova očekuju se izuzetno obilne padavine na širem području Beograda sa intenzivnim pljuskovima.

Ima jedna narodna koja kaže „Koga zmija ujede i guštera se plaši“ pa upravo zbog najave RHMZ-a da se očekuju padavine i do 60 litara po metru kvadratnom, Gradski štab je podigao svoju spremnost.

„To može uticati na kratkotrajne nagle poraste nivoa vode na vodotocima bujičnog karaktera. Gradski štab za vanredne situacije daje preporuku svim opštinskim štabovima da u naredna tri dana uvedu stalna dežurstva i preduzmu sve mere u okviru svojih nadležnosti kako bi se blagovremeno zaštitilo stanovništvo i imovina u slučaju padavina jačeg intenziteta i bujičnih poplava. U narednim danima očekuje se i dodatni pad temperature što u petak može uzrokovati pojavu susnežice i snega a u višim delovima grada i poledice, tzv. crnog leda na putevima tako da će spremnost kompletnog Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda biti podignuta”, navodi se u saopštenju.

JVP „Beogradvode” se od danas nalazi u prvom stepenu spremnosti a svi učesnici zimske službe rade pojačano u trećem stepenu.

Iz Gradskog štaba apeluju na građane Beograda da koriste zimsku opremu za vozila i vožnju prilagode vremenskim uslovima zbog pojave leda na putu.

Za sve informacije građani se mogu obratiti „Beokom“ servisu na brojeve telefona 0800/11-00-11 za pozive iz fiksne telefonije „Telekoma” ili 011/3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

Majska poplava 2014. u naseljima na levoj obali

Kiša koja je padala više od 48 sati je u maju 2014. godine napravila haos u pojedinim naseljima na levoj obali Dunava. Pogledajte slike koje ste nam vi, naši sugrađani i čitaoci blog/portala LOBI, tada poslali…

Kod Borča - Centar II pod vodom - Poplava - 15-05-2014 Poplava u dvorištu u Tršićkoj ulici u Borči - 15-05-2014

Kompletnu galeriju možete videti ovde.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Servisne informacije

    Servisne informacije za 4. i 5. mart

    Zašto će naši prostori uvek vezivati Margo Robi za film Fokus - 2015

    Zašto će naši prostori uvek vezivati Margo Robi za film „Fokus“