in

Zašto parkići u Kotežu i Krnjači nemaju podlogu kao u Borči

Opština Palilula je ove godine izgradila tri nova parkića na levoj obali, što je za svaku pohvalu.

Prvi parkić je otvoren i izgrađen u Kotežu, nedaleko od OŠ „Vasa Pelagić“, drugi parkić u Borči kod OŠ „Rade Drainac“ i treći u dvorištu Osnovne škole „Zaga Malivuk“ u Krnjači.

Međutim, parkići nisu isti pa želimo da pitamo našu opštinu „Zašto parkići u Kotežu i Krnjači nemaju istu podlogu kao u Borči?“.

– Parkić u Kotežu je urađen svaka čast, ali za razliku od ostalih parkića ovaj nema podobnu podlogu. Nadam se da vi možete da utičete na nadležne da završe započeto jel mi smo građani kao i svi ostali. Naša deca zasluju makar beton ako ne može neka druga podloga – napisala nam je sugrađanka Sanja.

U parkićima u Krnjači i Kotežu podloga je šljunak dok je u Borči gumena podnoga, što je mnogim građanima kao i nama zasmetalo.

Parkic Krnjaca 2015 Parkic Kotez 2015 Parkic Borca 2015

 

– Živim u Krnjači i juče rešim da odem sa detetom do osnovne škole „Zaga Malivuk“. I gle čuda, parkić je mali, sa novim ljuljaškama, klackalicom, toboganom itd., ali umesto da je popločano gumenom podlogom, posuto je šljunkom, i sve sprave izgledaju tako prljavo, kao da su postavljene na nekom gradilištu – napisao nam je sugrađanin Nenad.

Građani leve obale su često skromni i ne traže puno, ali to ne znači da treba da se osećamo manje vrednima u odnosu na druge.

– Molio bih Vas da mi ako je ikako moguće date neki kontakt predsednika opštine, da mu se lično zahvalim. Poznato je da smo mi koji živimo sa leve strane Dunava građani trećeg, a ne drugog reda, ali me interesuje zašto je uopšte građeno igralište ako ga niko u ovakvom stanju neće koristiti i da li bi takvo igralište postavili i u Tašmajdanskom parku ili nekom delu opštine sa desne strane. Treba da ih je sramota – dodao je Nenad.

Pozivamo nadležene iz naše opštine da nam odgovore na postavljeno pitanje i da u narednom periodu reše ovaj problem.

Takođe želimo da pitamo, kada će u drugim naseljima poput Ovče, Padinske Skele, Glogonjskog i Jabučkog rita, Besnog Foka, Vrbovskog ili Dunavca biti sagrađeni novi parkići?

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Besplatan koncert Dejana Matića u Padinskoj Skeli-2015

    Besplatan koncert Dejana Matića u Padinskoj Skeli

    Pođite na mesec sa Munom u novu avanturu - 2015

    Pođite na mesec sa Munom u novu avanturu