in

Zamenik gradonačelnika najavljuje rušenja nelegalnih objekata

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da gradski inspektori, pripadnici MUP-a i tužilaštvo učestvuju u zajedničkim akcijama koje za cilj imaju sprečavanje nelegalne gradnje.

Pozdravio je i intenzivan pristup tužilaštva ovoj problematici jer otkad su stupila na snagu dva nova zakona, svako za koga stigne prijava, odmah se privodi.

Kako je najavio, u narednih nekoliko meseci srušiće se nekoliko velikih nelegalnih objekata čime će Beograd pokazati odlučnost da se neće više dozvoljavati bespravna gradnja.

Moja poruka nelegalnim graditeljima jeste da to više ne čine jer će snositi posledice – istakao je Vesić

On je precizirao da će se najpre rušiti „divlji“ objekti na javnim površinama jer oni ugrožavaju bezbednost i život ljudi, a potom će se odlučivati o drugim objektima.

Ne kažem da će se svi objekti srušiti, ali je suština da se shvati da ne sme da se gradi nelegalno – rekao je Vesić.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić objašnjava da je u pitanju višedecenijski problem cele Srbije koji zahteva da se rešenje traži sistemski. On je ocenio da borba sa ovom pojavom neće biti kratka, ali i naglasio da rušenje objekata ne bi trebalo da bude osnovno rešenje.

Prema nekim procenama, gotovo svaka peta građevina u Beogradu nema kompletnu dokumentaciju. Kako kaže gradonačelnik, rušenje nelegalnih objekata takođe nije pravo rešenje, već mora da se radi polako i sistemski.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pančevac prohodan noću, snimanja završena pre roka

    Jedna osoba povređena u udesu na Pupinovom mostu