in

Zahtevi za upis u privatne vrtiće na levoj obali

Zahtevi za upis u privatne vrtiće na levoj obali-2015-08-21

Od 1. do 14. septembra roditelji će u privatnim vrtićima na levoj obali Dunava moći predati zahteve za upis svojih mališana u ove predškolske ustanove.

Snežana Đurić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu, izjavila je u sredu, 19. avgusta, da će zahtevi za upis dece u privatne predškolske ustanove moći da se predaju u prvoj polovini septembra.

Na ovaj način utvrdiće se cena koju će biti neophodno plaćati za usluge predškolskih ustanova. Grad će uplaćivati razliku od 5.540 dinara do cene vrtića a celokupna ekonomska cena iznosi 27.700 dinara.

Sekretarka Đurić je takođe dodala i da roditelji mogu da predaju spomenute zahteve i nakon ponedeljka, 14. septembra.

Do sada je u državne vrtiće upisano čak 700 dece više nego prethodne godine a još 6.000 čeka na upis.

Takođe, među prijavljenom decom ima i onih čiji su roditelji konkurisali u nekoliko ustanova, onih koji ne ispunjavaju uslove ali i onih koji su se po prvi put prijavili zbog povoljne cene vrtića. Zato će se sve konačno znati kada krenu raspodele i kada se bude tačno znalo gde ima koliko mesta.

Sekretarka Đurić je takođe rekla da se grad trudi oko proširenja svojih kapaciteta ali i oko sređivanja već postojećih institucija u kojima najmlađi borave i da se uglavnom leti ti radovi masovno sprovode.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U sinoćnom udesu na Pančevačkom mostu… 2015

U sinoćnom udesu na Pančevačkom mostu…

Devojke iz Borče učestvuju na „Karnevalu brodova“