in

Za vikend „Organic Live Fest“ u UK Palilula

Petu godinu zaredom Gradska opština Palilula organizuje „Organic Live Fest“. Ovaj događaj odigraće se ovog vikenda, 5. i 6. septembra, ispred Ustanove kulture Palilula.

Posetioci će imati priliku da vide predsavnike kompanija aktivnih na ovom polju, da čuju predavanja o organskoj proizvodnji i energetskoj efikasnosti, učestvuju na tribinama o ekološkoj odgovornosti i da uživaju u brojnim sportskim aktivnostima, predstavama i koncertima.

Ovaj festival je od izuzetno velikog značaja jer promoviše zdrav način života, upotrebu obnovljivih izvora energije i zaštitu životne sredine.

„Organic Live Fest“ podržan je i od strane Sekretarijata za privredu.

Tema „Organic Live Fest-a“ aktuelna je u celom svetu i dobro je što se o njoj govori i kod nas u vidu ovog i sličnih festivala.

Sekretarka za privredu Tijana Maljković izjavila je povodom ovog festivala: „Ova manifestacija je vrlo značajna jer se bavi temama koje su interesantne kako za našu zemlju tako i za region i svet. To je organska proizvodnja, održivi razvoj, primena novih tehnologija, kao i prilagođavanje savremenog života nekim novim tendencijama.“

Ona je takođe podsetila da „Organic Live Fest“ prati još nekoliko zanimljivih festivala koji promovišu zdrav život i navike a među njima su i „Fish Fest“, koji počinje danas, „Nike“ maraton i Dani evropske baštine.

Program „Organic Live Fest-a“ stacioniran je ispred Ustanove kulture Palilula.

Plato ispred biće podeljen na osam delova:

 •  Solarnu binu,
 • Organsku ulicu,
 • Eko-kuću,
 • Trg eko-vozila,
 • Kulturno ćoše,
 • Naučni kutak,
 • Zdrav život i
 • Dečji svet.

Mnoge kompanije i organizacije podržavaju ovaj festival što mnogo govori o njegovoj važnosti.

Pozivamo sve sugrađane da tokom vikenda svrate do platoa ispred UK Palilula, nauče nešto novo i saznaju neke zanimljive činjenice.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Palilula deli po 10.000 din za bebe 2015. godine

  Čak sedam vozila učestvovalo u jutrošnjem udesu na Pančevcu