in

Za one koji ne očiste sneg ispred svojih dvorišta, zgrada i firmi, slede kazne

Ko ne bude na vreme ispoštovao propise o čišćenju snega ispred zgrada, kuća ili poslovnih objekata, mogao bi da bude novčano kažnjen iznosom od 5.000 do čak 50.000 dinara.

Svi građani, pravna lica, i subjekti u obavezi su da izvrše čišćenje snega, leda, ispred svog stambenog, poslovnog ili drugog objekta, kako bi obezbedili sigurno i bezbedno kretanje pešaka.

Komunalni red propisan je striktnim odrebama koje određuju uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara koji se nalaze ispred stambene zgrade, poslovne prostorije, a odgovornost je na vlasnicima koji koriste te nepokretnosti.

U suprotnom, sugrađani koji ne očiste sneg moraju platiti kaznu od 5.000 dinara. Kazne za preduzetnike su 25.000 dinara, dok je ova kazna najviša za pravna lica i iznosi 50.000 dinara. A podsetimo, u pravna lica spadaju i stambene zajednice, odnosno bivše skupštine stanara.

Kada počne sneg da pada, komunalna inspekcija počinje da vrši kontrole za neočišćeni sneg i led. Subjekti koji su pod nazorom obaveštavaju se o obavezama, a nakon prestanka padavina inspektori proveraju da li je sneg očišćen. U slučaju da nije pokreće se upravni postupak i izdaju se prekršajni nalozi.

Ako već čistite, ne bacajte sneg na očišćene ulice

Komunalna policija svake zime apeluje na građane, da uklonjen sneg i led ne smeju da bacaju na kolovoz, kao ni da zatrpavaju slivnike, a pogotovu nije dozovoljeno da se remeti saobraćaj i prolaz pešaka.

Izvor: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Kod mene,u Ov¢i sramota je od pamtiveka I nikakav si covek I domacin ako ne ocistis ispred svoje kuce. Cim predjes“Pancevac“sramota je I nikakav si ako ocistis I uredjujes ispred svoje kuce…

  2. Da li to važi i za kafanu Prijepolje na Zrenjaninskom putu, koja je uzurpirala državnu zemlju i javnu površinu Gsp stajališta a gde pešačka noga ne može da kroči od nabacanog snega i parkiranih vozila na samom stajalištu? Da li je gradonačelnika Jovičića sramota što su ovakve bahate stvari normalne na Paliluli? Prijavljivali smo komunalnim službama ds pešaci ne mogu stati na trotoar od vozila gostoku kafane ali niko ne sme da reaguje kako mu profesija nalaže sve dok neko dete ne pogine jer ne može normalno da udje ili izadje iz autobusa ili slomi vrat od nabacanog snega i leda ali će tada biti kasno. Sramota za Palilulu!

Zaobiđite Takovsku, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog bezbednosti sugrađana

Linija 102 i danas izostala, đaci ponovo nisu stigli do škole, a sugrađani na posao