in

Vozači USPORITE i OBRATITE VIŠE PAŽNJE u saobraćaju!!!

U dve saobraćajne nezgode na levoj obali pre dva dana poginula je M. S. (19), koju je udario kamion u Borči, dok je na Zrenjaninskom putu kod Sebeša povređen trogodišnji dečak.

U obe saobraćajne nesreće kamioni su bili ti koji su izazvali udese, jedna osoba poginula a povređen je trogodišnji dečak. Najpre je devojku M. S. (19) pregazio kamion u Borči, potom je u saobraćajnoj nesreći povređeno dete staro tri i po godine kada je u automobil kojim je upravljao njegov otac takođe udario kamion na Zrenjaninskom putu i pobegao sa lica mesta.

Prva saobraćajna nesreća dogodila se u Lozničkoj ulici u Borči kod broja 10, kada je kamion-cisterna, kojom je upravljao E. M. (30), zadnjim delom udarila devojku, a potom prešla preko nje.

– Devojka je bila pešak i bila je na ivici ulice. Mladić koji je upravljao kamionom pokušavao je da se uparkira u ulici kako bi komšiji ispraznio septičku jamu. Videlo se da je teško ušao jer je išao napred-nazad – rekao je za Kurir Vasilj Plavšić, očevidac jezive nesreće.

I dodao, kako je išao u rikverc, verovatno nije video devojku koja mu je bila sa leve strane. Najpre je zakačio tim zadnjim delom i vukao u rikverc nekoliko metara, da bi u jednom trenutku prešao preko nje. Telo nesrećne devojke video je tek kada se malo udaljio.

Ne znam kako je nije primetio – objašnjava Vasilj. Prema njegovim rečima, kada je vozač video šta je uradio, izašao je iz kamiona i pokušao da pomogne devojci, ali ona već tada nije davala znake života.

– Delovalo je kao da su joj točkovi prešli preko glave i noge. Jezivo je izgledalo. Vozač kamiona se samo uhvatio za glavu, nije mogao da veruje šta je uradio. Devojka je imala torbicu koja je pala na mestu prvog kontakta, a na mestu nesreće ostali su veliki tragovi krvi, ali i pramenovi kose – kaže naš sagovornik.

Samo dva sata kasnije kamion je udario u „audi“ na raskrsnici na Zrenjaninskom putu u Beogradu.

– Automobilom je upravljao D. Đ., dok mu je na zadnjem sedištu u dečjem sedištu bio sin star tri i po godine. Do nesreće je, kako se pretpostavlja, došlo kada je kamion na raskrsnici najverovatnije prešao na crveno svetlo. U tom trenutku na Zrenjaninski put se uključivao „audi“ i na sredini je, u smeru ka centru grada, udario u prednju stranu automobila, dodao gas i pobegao – objasnio je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

APELUJEMO na sve vozače da poštuju ograničenja brzine i druge saobraćajne propise, ne koriste mobilne telefone i obrate više pažnje u saobraćaju. Vozači i suvozači koristite sigurnosne pojaseve i na prednjem i na zadnjem sedištu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kanalizacija na levoj obali zavisi od investicija u građevinskoj industriji

    Smanjene rezerve svih krvnih grupa