Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Dobrovljci na delu: Organizovana volonterska mreža na levoj obali

Volonteri na delu: organizovana pomoć na levoj obali

u Vesti od

Opština Palulila organizovala je volontersku mrežu na terenu u naseljima leve obale Dunava, u kojima postoji mogućnost pojave podzemnih voda. Blog/portal „Lobi info” organizovao je prijave volontera za akciju a listu smo dostavili opštini.

U naredna 24 sata biće formirana grupa rasporeda dežurstava i plan obilaska ulica u svim naseljima na levoj obali Dunava kako bi se preventivno reagovalo ukoliko podzemne vode izađu na površinu.

Biće formirane i grupe koje će pomoći radnicima Vodoprivrednog preduzeća „Sibnica” da rešetke na odvodima očiste od mulja i šuta.

Opštini Palilua prosleđene su liste volontera kreirane na portalu „Lobi info” radi preventivnog delovanja i zaštite naših naslelja na levoj obali Dunava.

Svi volonteri nosiće fluoroscentne prsluke i biće na raspolaganju građanima za svaku vrstu pomoći i pružanja informacija.

Nadamo se da će opština pozvati sve one koji su se prijavili i da će se ljudi rado odazvati pozivu jer su potrebni građanima leve obale Dunava do okončanja vanredne situacije.

Foto: Branko Ostojić / Dobrovoljci na nasipu Save u Šapcu

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh