in

Virus COVID 19 ne jenjava, preporuka se malo ko pridržava

Nažalost, epidemija virusa COVID 19 ne ublažava se, iako su se mnogi tome nadali. Trenutno je najviše novoobolelih baš u Beogradum a na Infektivnoj klinici dnevno pregledaju oko 300 pacjenata.

Na ovoj klinici ni u jednom momentu ne postoji prazan krevet, jer čim se jedan pacijent otpusti, drugi se primi. Trenutno je na klinici hospitalizovano 90 osoba.

Prema rečima epidemiologa i člana Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, dr Predraga Kona, situacija je takva da se ne vide naznake da će biti brzog poboljšanja.

Kako je istakao situacija se pogoršava iz razloga jer se broj obolelih sve više javlja u Beogradu.

Kako je dodao, dosta obolelih ne zna gde se zarazilo što pokazuje da je virus u cirkulaciji i da se može zaraziti tamo gde je zatvoren prostor. Ovo se posebno odnosi na gradski prevoz.

Epidemiološke mere su u ovom trenutku na nivou preporuke i poštovanje istih je neophodno, ali je evidentno i da je došlo do velikog opuštanja.

Neophodno je poštovanje mera koje su na nivou preporuke. Slede i prijemni ispiti, razna slavlja koja se preko leta organizuju, svadbe, mature sve su to skupovi na kojima intenzivno dolazi do prenosa virusa – istakao je dr Kon.

Naglasio je i to da su mnoge delatnosti zanemarile preporučene mere, te da nemaju ni dezo barijere ispred ulaza, ni ispred prodavnica.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Zato ce mo imati epidemiju godinama jer smo bahati i neodgovorni. Nas narod ne postuje preporuke a delimicno postuje naredbe. Zato je neophodno uvesti kazne da bi se urazumili. Srbi malo „ustuknu samo kad osete po dzepu“

Zbog planiranih radova, danas bez vode deo Borče

U prevozu se poštuju obavezne maske, ali distanca se i dalje ne poštuje