in

Vesić obećao velika ulaganja u naselja na levoj obali Dunava

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je juče radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u bloku „Braća Marić” u Krnjači.

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik ove opštine Aleksandar Jovičić i direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević.

Vesić je istakao da ovi radovi predstavljaju deo gradskog desetogodišnjeg plana kojim je predviđeno da cela teritorija Beograda bude pokrivena vodovodnom i kanalizacionom mrežom.

– Ovim radovima biće zamenjeno četiri kilometra vodovodnih cevi što je, pored nedostatka kanalizacione mreže koju ćemo takođe graditi, jedan od gorućih problema stanovnika ovog naselja. Ove godine na Paliluli je predviđena zamena sedam kilometara azbestnih cevi, za šta će biti izdvojeno 98 miliona dinara a sadašnja zamena cevi iznosiće 50 miliona.

Planovima „Vodovoda” predvideli smo da u ovoj godini obnovimo ukupno oko 70 kilometara vodovoda i sedam kilometara kanalizacije, za šta je planirano 1,9 milijardi dinara, čime dostižemo evropski standard koji predviđa godišnju obnovu mreže u iznosu od dva odsto – rekao je Goran Vesić.

Gradski menadžer je naglasio da u julu u ovom naselju počinje i izgradnja kanalizacione mreže.

– Za taj posao, koji će se raditi preko Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju izdvojeno je skoro 80 miliona dinara, tako da će u ovo naselje ukupno biti uloženo oko 140 miliona dinara. Treba podsetiti da je leva obala Dunava posebno problematična jer ovde nema kanalizacije, vodovodna mreža nije u dobrom stanju i moramo u narednom periodu više da ulažemo kako bi ti ljudi živeli kao pravi stanovnici Beograda.

Sledeće godine ćemo raditi više desetina kilometara kanalizacije u Krnjači, ti projekti su u fazi izrade, tako da građani ovog naselja mogu biti sigurni da neko brine o njihovim potrebama. Takav stav imamo i prema svim ostalim stanovnicima obodnih naselja gde do sada nije puno ulagano, jer mislimo da svi naši sugrađani treba da se osećaju ravnopravnim građanima Beograda – rekao je Goran Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da ulaganje u Krnjaču od 140 miliona dinara u ovoj godini predstavlja lepu poruku svim njegovim stanovnicima.

– Kanalizacija se ovde čekala više od dve decenije, ulaže se u vodovod i to govori da vodimo doslednu politiku vodeći se prioritetima. Kao stanovnik ove opštine i njene leve obale, veoma sam zadovoljan što su radovi počeli veoma brzo, a kao sledeći zadatak mogu da najavim asfaltiranje više od 30 ulica na levoj obali tokom maja ove godine, a tu će biti i pet novih dečjih igrališta.

Time nastojimo da postignemo ujednačen razvoj svih delova Palilule, da nikoga ne zapostavimo, za šta su zaslužni i Grad Beograd i gradski menadžer Goran Vesić jer su na svaki naš zahtev izlazili u susret stanovnicima naše opštine – kazao je Jovičić.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević rekao je da će se zamenom starih azbestnih cevi novim i modernijim dobiti dobar pritisak i stabilno snabdevanje, ali i smanjiti rastur vode.

On je istakao da se najveći obim radova ovog preduzeća trenutno obavlja na Paliluli – u Krnjači, bloku „Sutjeska” i Borči i najavio da će programom poslovanja dosadašnji tempo radova biti nastavljen i u budućnosti.

Opet posežemo za starom srpsko „Živi bili pa videli“

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Ponovo požar u Krnjači zbog nesavesnih sugrađana (FOTO)

Uhapšen maskirani razbojnik iz Borče