in

Veliko interesovanje palilulskih osmaka za sajam srednjih škola

Sve informacije o svojim školama, nastavnim programima i obrazovnim profilima palilulskim osmacima predstavilo je 40 srednjih stručnih škola i gimnazija na današnjem Sajmu srednjih škola, koji Gradska opština Palilula organizuje drugu godinu zaredom.

Sajam je okupio veliki broj đaka koji uporedo sa pripremama za završni ispit i polaganje male mature razmišljaju o upisu u srednju školu.

Budući srednjoškolci mogli su da se informišu o načinu upisa u srednje škole, obrazovanju u njima i da čuju kakve su mogućnosti zaposlenja i nastavka daljeg školovanja posle završetka škola koje su se predstavile na sajmu. Na štandovima su deljene i štampane brošure koje sadrže sve važne informacije o školama i zanimanjima koja nude.

Cilj organizovanja sajma je da pomognemo našim osmacima da naprave pravi izbor, jer sama odluka koju srednju školu upisati nije nimalo laka.

„Danas je ovde 40 srednjih škola sa teritorije grada Beograda koje će prezentovati svoje škole i pomoći ovim đacima da odluče koju školu da upišu“ – rekao je Stanko Gujaničić, član Veća Gradske opštine Palilula zadužen za obrazovanje,

Kako je dodao, Opština se potrudila da organizuje i besplatan prevoz svoj deci kako bi mogla da dođu na sajam. On je podsetio da je Opština organizovala i besplatnu pripremnu nastavu za palilulske osmake:

„To je još jedan od načina da pomognemo ovoj deci da se što bolje pripreme za prijemni ispit i za sve ono što ih čeka u budućnosti. Samim tim olakšavamo i roditeljima, jer je pripremna nastava besplatna i odvija se u svih 17 osnovnih škola na teritoriji opštine Palilula“ – istakao je Gujaničić.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Oni grade šetalište i staze u Borči, sopstvenim sredstvima

    Sistem za zakazivanje pregleda ponovo radi bez problema