in

Veliki broj sugrađana juče prisustvovao litiji za spas pravoslavnog naroda u Crnoj Gori

Kako je ranije bilo najavljeno, juče je u Borči održana molitvena litija i moleban za spas pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, u organizaciji srpske pravoslavne eparhije banatske, uz blagoslov preosveštenstva Nikanora Bogunovića.

Veliki broj sugrađana okupio se u 16.00 časova, nna platou ispred tržnog centra Stop Shop u Borči odakle je krenula molitvena litija, do hrama Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja u Borči.

Kažu da slika govori hiljadu reči, međutim nema te slike i tog video zapisa koji u potpunosti mogu dočarati svu lepotu jučerašnje litije kroz Borču u kojoj je učešće uzelo preko 2.000 duša. – objavio je jedan od sugrađana

U molitvenoj litiji šetali su zajedno sveštenstvo i verni narod, mladi i stari, roditelji sa decom, navijači Zvezde i Partizana, a sve za spas pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori.

 

U Crkvi Svetog oca Nikolaja u Borči ne pamti se ovako veličanstven moleban u porti pod vedrim nebom, uz toliki broj sugrađana i stotine upaljenih sveća.

Za sve one sugrađane koji nisu mogli da prisustvuju ovom divnom događaju prenosimo deo atmosfere kroz foto i video zapise.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Na Zrenjaninskom putu hapšenje i zaplena 20 kilograma marihuane

    Poštujte saobraćajne propise! Kod Putnika radarska kontrola!