in

Veliki broj stambenih jedinica još uvek nema izabranog Upravnika

Rok za izbor upravnika zgrada istekao je pre 2 dana, međutim, još uvek nisu sve stambene jedinice upisane u zvanični registar. Kako se navodi u Večernjim novostima, zaključno sa poslednjim danom u prestonici je tek oko 3.000 zgrada registrovano.

Stanari su imali šest meseci da održe sednicu, izaberu upravnika i registruju stambenu zajednicu, ipak, mnogi to nisu uradili.

Kako navodi Slađana T. sa Palilule – Upravnika smo izabrali još davno, ali se nismo ranije organizovali da donesemo dokumenta. Skloni smo da čekamo poslednji čas za sve. Pošto sam penzionerka, mene su uposlili da donesem, ali nije kako treba popunjen zapisnik, pa ću morati ponovo da dođem. –

Da smo skloni da sve radimo u poslednji čas pokazuje i statistika da je pretposlednjeg dana pristigla trećina zahteva u odnosu na ukupan broj registrovanih u prethodnom periodu. Iako je većina sugrađana dolazila da se registruje, mnogi su dan pre isteka roka došli tek da se raspituju.

Kako navode iz Opštine Palilula pretposlednjeg dana stiglo im je više od 130 zahteva, a u prethodnom periodu prosek je bio desetak po danu. Kako navode sugrađanima su uglavnom izgovori bili da nisu mogli ranije da se organizuju, a mnogi od njih nisu izabrali upravnika već su samo podneli zahtev. Njima će kasnije biti dodeljen profesionalni upravnik.

Srećna okolnost za sve koji još uvek nisu iz nekog razloga stigli da na vreme izaberu upravnika, nadležni neće kažnjavati. Od inspekcije će dobiti dodatni rok da obave ovu zakonsku obavezu. Međutim, ukoliko se i tada ne odazovu, onda im sledi prinudna uprava.

(Foto: Večernje novosti)

 

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Paketi zamrznute hrane za najugroženije porodice

    Šta nas očekuje u paketićima ove godine?