in

Večeras i sutra zaprašivanje komaraca iz aviona i sa zemlje

Prskanje komaraca biće obavljeno danas i sutra od 17 sati na području 12 opština, a napadi na “krvopije” izvodiće se sa zemlje i iz vazduha, najavljeno je iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Suzbijanje odraslih formi komaraca iz aviona biće obavljano danas od 17 sati iz aviona u opštinama Palilula i Obrenovac, a sutra u isto vreme na području opština Grocka, Čukarica, Voždovac, Surčin i Barajevo.

Akcija će biti sprovedena ako vremenske prilike budu odgovarajuće, saopštavaju iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, na čijem sajtu možete pogledati i detaljne mape lokacija.

Komarci na evoj obali u rojevima i posle zaprašivanja!

Ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju će večeras od 19.30 sati suzbijati komarce i sa zemlje na području Starog grada, Savskog venca, Zvezdare, Palilule, Vračara i Voždovca.

Iz Zavoda su upozorili pčelare da obezbede neophodnu zaštitu košnica tokom akcije.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Ovo zaprasivanje sa zemlje je takvo mazanje ociju javnosti, jer posle prskanja komaraca nema jedan dan MAKSIMALNO, a iz aviona nece da prskaju kao steti okolini-ekologiji, a prskaju iz aviona bar oko 50godina. Ne, nego se nekom ne isplati jer to kosta bato, a svi bi da pune dzepove..

  2. Nekada kad su nas zaprasivali iz aviona nekakvim navodno stetnim preparatima mi u Beogradu nismo ni znali za krpelje, zitne bube a i komaraca je bilo manje. Sada nas zaprasuju ( i to vrlo retko ) nekim “ ekoloskim “ sredstvima po evropskom standardu ali zato nemozemo da se odbranimo od stetocina.
    Vratite nam DDT ( bili smo mnogo zdraviji uz njega ) i oslobodite nas raznih buba.

Četvrti turnir u malom fudbalu u Kotežu

U nerazvijenom delu Palilule biće asfaltirane 32 ulice