in

Urađena nova ulica u Krnjači važna zbog kanalizacije

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas završne radove na izgradnji saobraćajnice Nova 5, koja se prostire od Pančevačkog puta do nasipa na Dunavu.

Izgradnjom ove saobraćajnice stvaraju se uslovi za početak funkcionisanja privredne i „slobodne zone” na ovoj lokaciji, a istovremeno omogućiće se i pristup crpnoj stanici i budućem postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda „Krnjača”.

Vesić je precizirao da su u radove uložena 154 miliona dinara, te da će ova ulica verovatno vrlo skoro dobiti nov naziv.

Ova ulica pokazuje kako se sistemski rešava problem kanalizacije na levoj obali. Istovremeno, kao veza za novu privrednu zonu, ulica će biti značajna i za otvaranje fabrika i novih radnih mesta – rekao je zamenik gradonačelnika.

On je podsetio da je ranije ovde izgrađena kanalizaciona crpna stanica „Krnjača 1”, sa vezom na kolektor na Pančevačkom putu gde bi, takođe, moglo da se očekuju radovi kako bi i taj kolektor bio spreman da postane deo sistema.

Vesić je napomenuo da i na Zrenjaninskom putu postoji oko 900 metara kolektora, dok je plan da ukupna dužina kolektora bude oko sedam kilometara.

Pored toga, očekuje se izgradnja crpne stanice „Krnjača 2”, a nedaleko odavde nalaziće se i fabrika za preradu otpadnih voda koja će primiti sve fekalne vode iz buduće kanalizacije na levoj obali Dunava.

Na taj način će prerađena voda odlaziti u Dunav i neće zagađivati reku – naglasio je Vesić, ističući da se i sa druge strane pravi fabrika za preradu otpadnih voda „Veliko selo”.

Vesić je dodao da Grad intenzivno radi na realizaciji svih segmenata velikog projekta kako bi od proleća, kada izgradnja kanalizacije bude krenula punom parom, pa u naredne dve do dve i po godine građani na levoj obali Dunava konačno imali kanalizaciju.

Na osnovu svega ovoga, građani mogu da vide da Grad ulaže ogromne napore i veliki novac kako bi leva obala Dunava postala dostojno mesto za življenje, dodao je Vesić.

Foto: Predrag Mitić

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zbog udesa na Zrenjanincu, zastoj od Zbega do obilaznice

    Spomen ploča i mural u Kovilovu posvećeni heroju Tiboru Cerni