in

Ulična prodaje kod pijace prerasla u buvljak u Centru 2

U Ulici Save Mrkalja u Centru 2, nedaleko od stare pijace, već neko vreme niče pravi mali ilegalni buvljak. Stanari okolnih zgrada ne mogu da izađu ispred svoje zgrade a da ne zagaze u neki komad izložene robe.

Cela Ulica Save Mrkalja u Borči u kojoj se nalazi pijaca, tokom vikenda postane pravi mali buvljak. Veliki broj ilegalnih tezgi prolaznicima nudi novu i polovnu robu. I dok je tokom radne nedelje ovih prodavaca manje, jedan omanji buvaljak sa polovnom robom radi skoro 24 sata.

– Sve je krenulo tako što je tokom pijačnih dana, vikendom, po neko izneo neke stare stvari da proda. Međutim sad se to proširilo i to je po ceo dan ovde, a proširili su se i na parkić između zgrada – pričaju stanari ove ulice.

ulicna-prodaja-borca-2016-01

Stanarka jedne od zgrada Snežana M. kaže da stanari više ne mogu da trpe prodavce ovog buvljaka. Ona kaže da su higijenski uslovi koje ostavljaju za sobom neizdrživi.

– Oni tu ostavljaju robu preko noći. Jedan beskućnik je od ovog parkića napravio sebi dvorište a deca se plaše da prođu tuda – kaže za Blic Snežana.

Izvor: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Lepa uvertira BSK-a pred utakmicu Kupa Srbije

    Jutros na Zrenjanincu kolona vozila čak do Sebeša