in

Ulaganja u zdravstvo u 2018: Najviše za Dom zdravlja u Borči

Prema rečima dr Vere Dražić, sekretara za zdravstvo, budžet grada Beograda rezervisan za zdravstvo je za 27 odsto veći u 2018. godini u odnosu na prošlu godinu.

Najveća investicija svakako će biti izgradnja doma zdravlja u Borči, a zatim i zdravstvene stanice u Ugrinovcima, kao i rekonstrukcija dela krila i dogradnja pasarele novog krila Doma zdravlja Obrenovac.

Izgradnja nove zdravstvene ustanove u Borči počeće u drugoj polovini godine.

Osim investicionih ulaganja u izgradnju novih zdravstvenih objekata, najveći deo novca biće uložen u nabavku opreme za domove zdravlja.

dr Vere Dražić, Sekretara za zdravstvo

„Planirana je nabavka četiri rendgen aparata u vrednosti 44 miliona dinara, za opremanje zdravstvene stanice u Surčinu biće izdvojeno 35 miliona dinara, za tri ultrazvučna aparata 14 miliona dinara“ – kaže Dražić.

Sve na jednom mestu

Novi dom zdravlja u Borči imaće skoro sve specijalističke službe.

Osim pedijatrije za bolesnu i zdravu decu, službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, ginekologije, stomatologije, žitelji naselja na levoj obali Dunava imaće na usluzi i rendgen, ultrazvučnu dijagnostiku, laboratoriju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, konsultativno specijalističku službu interne medicine, oftalmologije, ORL i psihijatrije, hitnu pomoć i apoteku.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

„Svetosavsko zvonce“ organizuje peti šahovski turnir na Paliluli

Evropski kup u umetničkom klizanju u „Pioniru“