in

Ukoliko oba roditelja budu pozitivna na COVID 19, grad će brinuti o deci

Kako saznajemo, grad Beograd je spreman da preuzme brigu o deci čija su oba roditelja pozitivna na korona virus, ukoliko deca nemaju gde da borave. Za ovaj scenario spremni su „SOS vrtići“.

Gradska uprava će u najkraćem roku, ako to bude bilo potrebno, otvoriti „SOS vrtiće“ za mališane koji se nađu u ovoj situaciji.

Deca bi u ovim obdaništima boravila 24 sata, tokom perioda dok se roditelji potpuno ne oporave. Zajedno sa najmlađima, u vrtićima bi bili i vaspitači.

Nadamo se da nijedno dete neće morati da se odvaja od roditelja. Ako se to dogodi, važno je da znaju da će Grad brinuti o njima, dok su njihovi roditelji na lečenju – kaže Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu

Inače, redovan konkurs za upis u vrtiće je u toku. Roditelji mogu podneti prijave za redovan upis dece u predškolske ustanove do 15. maja.

Mesta ima za 12.702 mališana, od kojih je 5.777 u jaslicama i 2.207 u vrtićkim grupama, dok su ostala „rezervisana“ za četvoročasovni i celodnevni pripremni predškolski program.

Prijave za vrtiće se ove godine podnose isključivo putem interneta i to na web stranicama e-uprave OVDE.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    SNP

    Srpsko narodno pozorište prikazuje

    narodno pozorište

    Večeras pogledajte “ Seviljskog berberina „