Udruženja sa leve obale protiv postrojenja za preradu šuta u Krnjači - www.lobi-info.rs

Udruženja sa leve obale protiv postrojenja za preradu šuta u Krnjači

2 minuta za čitanje

Sekretarijat za zaštitu životne sredine oformio je komisiju, koja će analizirati studiju „Gradske čistoće“ o proceni uticaja postrojenja za skladištenje i preradu šuta u Krnjači, na lokaciji Reva.

Kako saznajemo, biće razmatrane i žalbe tri udruženja građana sa leve obale, koje su pristigle na adresu Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Postavljanje postrojenja, moglo bi da izazove mnoge probleme, a jedan od njih je i „uznemiravanje“ orla belorepana, čije je stanište udaljeno svega 500 metara od Reve.

Žalba koju smo podneli Sekretarijatu, odnosi se na postavljanje drobilice. Zabrinuti smo za 120 vrsta ptica, čija staništa su u blizini, buka bi mogla da ih otera. U planu piše da je privremeno, ali nije poznato koji je to vremenski period – kažu iz udruženja „Eko – Pančevački rit“.

Ukoliko bi se tretirao šut, stvarala bi se ogromna količina prašine, a još veći problem su vibracije koje mašina proizvodi.

Postavlja se pitanje kako bi sve to uticalo na nasip, koji je zaštita od visokog vodostaja Dunava.

Kako se navodi u studiji, na ovoj lokaciji planirano je nasipanje terena, a postrojenje će biti privremeno smešteno ovde dok se ne završi sređivanje lokacije.

Ovo postrojenje postavlja se na ovoj lokaciji isključivo za potrebe privođenja nameni prostora koji je Planom detaljne regulacije privredne zone između severne magistralne tangente, Pančevačkog puta i Dunava namenjen privrednim delatnostima – rekli su u Sekretarijatu

Ova lokacijado sada je višestruko  sagledavana je kroz raznu plansku i projektnu dokumentaciju.

Idejni projekat industrijske zone u Pančevačkom ritu, definisao je načine zaštite predmetnog područja od visokog nivoa podzemnih voda nasipanjem terena.

Leave a Reply

Prethodna priča

U nedelju u Borči prikupljanje paketića za decu sa Kosova i Metohije

Sledaća priča

Srećna Vam Nova 2021. godina!

Poslednje od Vesti