in

Učenici OŠ „Stevan Sremac“ osvojili nagradu

Učenici OŠ Stevan Sremac osvojili nagradu - 28.12.2013
Učenici OŠ Stevan Sremac osvojili nagradu - 28.12.2013

Učenici Osnovne škole „Stevan Sremac“ osvojili su specijalnu nagradu na konkursu „Moj lift iz mašte“organizovan pod potkroviteljstvom JKP „Gradsko stambeno“. Nagradu je osvojilo odeljenje II3, učiteljice Dubrovke Macut.

Javno preduzeće “Gradsko stambeno” raspisalo je dečji likovni konkurs za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Beograda. Tema konkursa, je bila“Moj lift iz mašte”. Na adresu “Stamabenog” pristiglo je više od 1300 radova iz 42 škole, ali naši mališani su uspeli svojom maketom lifta da osiguraju nagradu u vidu bele table i sportskih rekvizita.

Učenici OŠ „Stevan Sremac“ osvojili nagraduElem, mališani odeljenja II3, učiteljice Dubrovke Macut su uz pomoć roditelja i učiteljice napravili za konkurs maketu lifta od materijala za reciklažu, priložili par modela kabina i prikazali Vilu Liftilu kako bezbedno putuje, a sve u cilju edukacije dece i odraslih na polju gradskog stanovanja.

Našim kreativnim mališanima uručena je nagrada u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda gde su se sastali nagrađeni učenici i njihovi ponosni učitelji. Vršilac dužnosti diretktora Javnog preduzeća „Gradsko stambeno“, Veselin Marković, obećao je da će „Stambeno“ brinuti o bezbednosti dece u liftu i da će edukativnim akcijama povećati bezbednost dece.

Raduje nas a i predstavlja vetar u leđa, zalaganje nastavnika i roditelja koji zajedno sa svojim mališanima uče o pravilima ponašanja u liftu i ponašanju u stambenim zgradama. Možemo ponosno reći, da prošle godine nije zabeležen ni jedan slučaj povređivanja deteta u liftu“– izjavio je Veselin Marković.

Čestitamo našim mališanima na specijalnoj nagradi kojom su pokazali svoju kreativnost i stvaralaštvo. Trebalo bi negovati i očuvati ovakve programe i konkurse namenjene našim najmađim sugrađanima kako bi podstakli kreativnost, nove ideje, kao i sposobnost rešavanja problema.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kreativnost u Srećici - Pokloni Srećica - Borča - 2013

    Kreativnost u „Srećici“

    Borča Kotež,Krnjača i Vrbovski bez struje

    Prekosutra bez struje pojedini delovi Ovče