in

Učenici OŠ „Rade Drainac“ u Borči pomagali deci migranata

Učenici OŠ "Rade Drainac" u Borči pomagali deci migranata - 2015

Učenici osnovne škole „Rade Drainac“ delili su pakete deci migranata u „Kutku za decu“ u hotelu „Bristol“.

Ppredstavnici gradskih opština i učenici osnovnih i srednjih škola svakodnevno donose poklone za decu migranata. 

Učenici OŠ "Rade Drainac" u Borči pomagali deci migranata - 2015– Lepo je što i naša deca imaju osećaj da kada je nekome teško budu tu i pruže pomoć.

Veliko mi je zadovoljstvo što je „Kutak za decu“ zaživeo – istakla je ona i zahvalila svima koji su organizovali ovu akciju i učestvovali u njoj, rekla je članica Gradskog veća Tanja Popović

Direktorka Osnovne škole „Rade Drainac“ Slavica Zajić Smiljanić je kazala da su te poklone sakupila deca, njihovi rodtelji i zaposleni u toj osnovnoj školi.

– Deca uvek učestvuju u humanitarnim akcijama kada osete potrebu i ovo je bila prilika da u okviru dečje nedelje pomognu deci koja su sada u teškom trenutku. Poznato je da deca rastu od pažnje i ljubavi, a ovo je naš zajednički način da im pokažemo malo ljubavi i topline u svetu koji se i nije prijateljski poneo prema njima.

Deca su deci donela ono što su smatrala da im je potrebno, čarape, patike, sveske, bojice, muzičke instrumente, slatkiše. Sve ono što su smatrali da će deci olakšati ove teške trenutke i hladne dane – precizirala je Slavica Zajić Drainac.

Čestitamo školi i njenin učenicima što su podržali i učestovali u ovoj humanoj akciji i pozivamo druge škole sa leve obale da se priključe.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Automobil se prevrnuo na krov na Pančevačkom mostu

    Kup Srbije: BSK iz Borče dočekuje Mladost iz Lučana - 2015

    Kup Srbije: BSK iz Borče dočekuje Mladost iz Lučana