in

Učenici i nastavnici iz Drainca sakupili pakete za decu iz Zvečanske i prihvatilišta

Učenici i zaposleni u OŠ „Rade Drainac“ iz Borče su u okviru Dečije nedelje sakupili odeću, školski pribor, knjige i igračke za decu iz Zvečanske i Prihvatilišta za decu.

Paketi su podeljeni danas u Centru za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Zvečanskoj, a podeli su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić i članice Gradskog veća Tanja Popović i Elena Bilić.

Vesić je rekao da deca ove škole svake godine organizuju prikupljanje igračaka i odeće za decu kojoj je to potrebno.

Ovo što rade deca i zaposleni u školi „Rade Drainac“ trebalo bi da rade sve škole. Na ovaj način deca se uče da budu solidarni deo društva, da razmišljaju o tome kako da pomognu drugima. Kroz ovakve akcije ona mogu mnogo toga da nauče. Škole i postoje zato da decu pored školskog gradiva nauče kako da postanu odgovorni članovi društva i dobri ljudi – naglasio je Vesić.

Ovu priliku iskoristio je da podseti da je pre dve godine ova škola učestvovala u akciji prikupljanja odeće i igračaka za decu migrante, za koje je bio napravljen prihvatni centar u hotelu „Bristol“.

Direktor Centra za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Zvečanskoj Zoran Milačić navodi da je ovo tradicionalna akcija koju organizuje Skupština grada sa ovom školom.

Bravo za nastavnike i učenike iz Drainca!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U subotu akcija dobrovoljnog davanja krvi u Borči

    Vatrogasci gasili požar u Krnjači i pronašli ugljenisano telo