in

U skorijoj budućnosti neće biti novih opština!?

U skorijoj budućnosti neće biti novih opština-2015

Poslednjih godina na izborima često slušamo o decentralizaciji Beograda ipak u skorijoj budućnosti neće biti novih opština teritoriji glavnog grada.

– Nema svrhe ako nismo u mogućnosti da obezbedimo neophodnu infrastrukturu. Te nove opštine ne bi mogle na pravi način da izađu u susret građanima. Evo, imamo primer Surčina koji i posle deset godina od formiranja nema svoju zgradu – rekao je pre dva dana gradski menadžer Goran Vesić.

Dom zdravlja Surcin

Iako Surčin od 2004. godine kada je formirana opština nije izgradio svoju zgradu za poslanike, oni su za narod izgradili novi Dom zdravlja Surčin, Crpnu stanicu i kanalizacionu mrežu, gasovod, kao i uređenje centra Surčina, Slovački Dom, uređenje Manastira Fenek, Balon salu za FK „Jedinstvo“, Fiskulturnu salu na solarnu energiju, uređenje Bojčinske šume itd. 

Projekti koji su trenutno u toku ili se grade, objekat za Kajakaški klub Progar, Sremsku Gazelu“ koja treba da spoji Progar, Bečmen i Domanovce, Sportsku dvoranu u Dobanovcima i sekundarnu kanalizacionu mrežu u dužini od 80km zajedno sa građanima Surčina. Dok u planu imaju i izgradnju pozorišta, verovali ili ne.

Centar Surcina

>>> Pogledajte sve završene, trenutne i buduće projekte opštine Surčin <<<

Dunavski venac – Leva obala Dunava u Beogradu

Potencijalne nove opštine u Beogradu su: Dunavski venac (leva obala Dunava i odvajajnje od Palilula ), Avalski venac (prigradski deo Voždovca, odnosno podavalska sela), Posavski venac (deo Čukarice, odnosno Železnik, Rušanj, Sremčica, Velika Moštanica, Umka, Ostružnica i Makiš) i Mirijevo (odvajanje od Zvezdare).

Pancevacki rit - Dunavski venac - Leva obala

Među pomenutima Dunavski venac odnosno naša leva obala je najozbiljniji kandidata za dobijanje statusa opštine. Žitelji naselja na levoj obali Dunava godinama se bore za dobijanje opštine Dunavski venac i proceduralno smo najdalje stigli u odnosu na druge.

Više od 100.000 žitelja živi u naseljima Borča, Krnjača, Kotež, Ovča, Padinska Skela, Besni Fok, Kovilovo, Vrbovski, Dunavac, Jabučki i Glogonjski rit.

Grad je pre više od 10 godine procenio da nisu ispunjeni uslovi za samostalnost kada je 2003. godine podneta peticija Skupštini grada koju je potpisalo 17.000 građana.

Zato u potpunosti podržavamo opštinu Surčin iako nema svoju zgradu ali ima sluha za svoje građane.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Takmičarske igre u vrtiću Veseljko u Kotežu - 2015

Takmičarske igre u vrtiću „Veseljko“ u Kotežu (VIDEO&FOTO)

Oboren motociklista, saobraćajna nesreća, LOBI

Motociklista oboren na Zrenjaninskom putu