in

U požaru u Glogonjskom ritu potpuno izgorelo 6 stanova

U velikom požaru koji je izbio u „barakama“ u Glogonjskom ritu potpuno je izgorelo čak 6 od 12 stanova. 

U gašenju požara učestvovalo je 30 vatrogasaca sa 7 vozila. Na sreću, povređenih nema, pa potrebe za hitnom pomoći nije bilo. Istraga je već u toku.

Požar je izbio u stanu J. M, a naloženo mu je da dođe u stanicu u Borči gde će policija s njim obaviti razgovor pošto je 6 komšijskih stanova u baraci potpuno izgorelo.

Prema rečima komšija, vatra je buknula u stanu njhovog komšije J.M. koji je naložio peć i izašao, da bi se brzo proširila na ostale domove.

Gledali smo kako stanovi gore kao papir. Stajali smo i gledali vatru koja guta sve pred sobom. Bili smo nemoćni. Čekali smo vatrogasce 20 minuta, a vatra je buktala – kaze jedna od komšinica.

Čuli smo neko pucanje, poput eksplozije. Izašli smo napolje i videli dim i vatru. Znali smo da je on zapalio jer ovo nije prvi put. Zapalio je već jednom celu zgradu, ali je bilo leto, pa smo svi videli i ugasili brzo. On je alkoholičar i dovlači sa sobom kartone. Ko zna šta je sve ovoga puta doneo – kaže komšinica.

Povređenih osoba nije bilo, ali je pet porodica ostalo bez krova nad glavom. Većina njih je, kako saznajemo, otišla kod rođaka osim jedne tročlane porodice kojoj su privremeni smeštaj ponudile komšije.

Pošto je utvrđeno u čijem je stanu izbio požar, čovek koji živi u njemu je noćas u svojstvu građanina, odeveden u policijsku stanicu u Borči na razgovor. Tokom dalje istrage koja je u toku, trebalo bi da bude utvrđen uzrok ovog velikog požara.

Foto: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sledeće nedelje novi talas gripa, trajaće do marta

    Potrošači u Borči i Krnjači danas bez struje