in

U osnovnoj školi „Jovan Ristić“ u Borči održan Olimpijski čas

Olimpijski čas juče je održan u OŠ „Jovan Ristić“ iz Borče. Gost na ovom događaju bila je Nadica Božanić – mlada tekvondoka, osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama mladih u Buneos Ajresu 2018. godine.

Olimpijski čas ima za cilj da učesnike upozna sa olimpijskim vrednostima kao što su fer plej, poštovanje, radost igre, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Kroz veliki broj različitih radionica deca su sticala znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Učešće u ovom Olimpijskom času uzela su i deca migranti iz Centra za azil u Krnjači. Učenici su imali prilike i da se oprobaju u kriketu na radionici koju su vodili treneri Kriket federacije Srbije.

Vaspitanjem dece putem sporta u kojem ne postoji diskriminacija bilo kakve vrste i u olimpijskom duhu koji podrazumeva obostrano razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair play, Olimpijski komitet doprinosi izgradnji stabilnijeg, mirnijeg i zdravijeg društva. Ponosan sam što ćemo danas, pored olimpijskih vrednosti, istaći i neke druge vrline koje čine osnov uspešnog bavljenja sportom, a to su prijateljstvo i razumevanje – rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Prisutne je pozdravio i Sem Fabrici, ambasador i šef delegacije Evropske unije u Srbiji. Izvršni direktor „Grupe 484“, Vladimir Petronijević zahvalio se na gostoprimstvu kolektivu škole

Mlada tekvondoka Nadica Božanić imala je prilike da se druži i igra sa učenicima kao i da im prenese svoja iskustva i ukaže na važnost bavljenja sportom kao i da ih motiviše da se opredele za aktivno treniranje.

U svom obraćanju prisutnima poručila je:

Velika mi je čast što ću se danas družiti i trenirati sa vama, sigurna sam da se među vama nalazi i neki budući Olimpijac – rekla je Nadica.

Domaćin skupa bio je Mileta Đorović, direktor OŠ „Jovan Ristić“, koji je zajedno sa svojim kolektivom ugostio Olimpijski komitet Srbije, Kriket federaciju Srbije i Grupu 484.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Od 01. oktobra počinju probe sistema daljinskog grejanja

CineStar TV Channels proslavili 10. rođendan i najavili novitete!