Večeras predstava na vedrom nebu, uživajte - www.lobi-info.rs

Večeras predstava na vedrom nebu, uživajte

1 minut za čitanje
1
Supermesec LOBI

Večeras na nebu će se pojaviti prizor koji se retko viđa – Supermesec i kiša meteora. Ne propustite ovu predstavu na otvorenom i uživajte u toploj i vedroj avgustovskoj noći.

Astronomi ovaj događaj iščekuju dugi niz godina, Perseidi (kiša meteora) će se poklopiti sa supermesecom.

Ako volite da posmatrate nebeska tela, naročito mesec, imaćete priliku za to u trenutku kada je Mesec najbliži Zemlji, i naravno vizuelno najveći.

Nakon dva dana kiša meteora Perseida pojačaće svoj intenzitet do maksimuma. Moći će da se vide vatrene lopte kako lete po nebu.

Kiša meteora LOBI

Možda niste znali, ali supermesec je česta pojava. Pojavljuje se u proseku na 13 meseci i 18 dana. Ovog leta ćemo imati priliku da uživamo u tri ovakva događaja.

U trenutku kada se nalazi u perigeju Mesec je oko 50 000 kilometara bliži nama nego kada je u najudaljenijoj tački od Zemlje. Tada možete videti Mesec 14 odsto veći i 30 odsto sjajniji nego prilikom drugih punih meseca tokom godine.

Leva obala Dunava se nalazi na periferiji grada tako da je udaljena od ogromne količine svetlosti koju sam centar grada emituje. Ako se udaljimo malo iz naselja možemo videti nebeska tela punim sjajem. Nebo će biti vedro, zato ako večeras nemate ništa isplanirano pozovite Vama blisku osobu i uživajte u čarima neba.

Leave a Reply

Izmenjen režim autobusa na liniji 43
Prethodna priča

Nema ništa od brojača u autobusima. Brojaće studenti

Na levoj obali Dunava angažovano 11 aviona za prskanje komaraca
Sledaća priča

Suzbijanje komaraca iz aviona počinje danas, trajaće tri dana

Poslednje od Vesti