in

U Kovilovu deca kroz „prašumu“ idu u školu i do igrališta

Svi građani leve obale severno od Borče su lišeni za većinu usluga javnih komunalnih službi grada Beograda za redovno održavanje.

A zašto je to tako? Zato što su to naselja u kom su živeli radnici Poljoprivrednog Kombinata Beograd, koji kao takav više ne postoji, pa su sada prepušteni sami sebi.

Naravno, radnici javnih komunalnih preduzeća s vremena na vreme mogu biti viđeni u naseljima, ali isključivo na zahteve sugrađana koji se direktno žale tim preduzećima ili opštini.

Moramo biti iskreni, jedino Gradska čistoća redovno dolazi da isprazni kontejnere i poreska uprava redovno šalje da se uplati porez na imovinu, za sve ostalo moraju sami ili da mole nadležne.

Struja malo malo pa nestane, o internetu da ne govorimo, voda često bude žućkasta, putevi sa rupom do rupe, trava preko struka, autobus kao antibiotik, a oni koji tamo žive sramežljivi jer se grad prema njima odnosi kao da su siročići.

Obratila nam se sugrađanka Dajana G. iz Kovilova pa je to bio povod ove vesti.

– Konkretno problem je u naselju Kovilovo, stazica koja ide do škole, kojom deca inače nekad žele da idu do igrališta, do vrtića, do škole ne mogu a glavnim putem nikako nije sigurno prolaze veliki traktori, autobus koji vozi prebrzo kao i automobili – kaže ona.
Stazica je zarasla u korov, zmije izleću pa se deca boje, a često se i izgrebu o korov. I dodaje, preko puta te stazice nalaze se Al Dahrine parcele (ne znamo ni mi ko je vlasnik i čega ali nije ni važno) oni uredno sve kose oko glavnog puta, a ovo što je preko puta ne žele.
Al Dahra i ne mora da kosi uz glavni put, ali oni to rade zbog svoje mehanizacije.
Sramota… Razumem ne žele da pokose jer navodno nije njihovo, ali da ne učine za našu decu i odvoje 15 minuta da pokose i tad deo, to ne razumem, piše Dajana iz Kovilova.
Mi kao stanovnici Kovilova svakodnevno trpimo traktore, koji uništavaju ulice, nanose i leti i zimi i tako ostavljaju po ulici đubre, zemlju, smrad zašto nam ne učine to za decu.
Ne tražimo ništa mnogo ni nemoguće.
Upravo tako, niti je mnogo niti je nemoguće, ali ovim problemom ne mora da se bavi Al Dahra, već nadležni počev od opštine, grada pa i države.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

U nedelju izmene na linijama 85 i 95

Ovog vikenda se održavaju Majski dani u Opovu