U Kotežu povređen dečak kada je pao dimnjak sa zgrade - www.lobi-info.rs

U Kotežu povređen dečak kada je pao dimnjak sa zgrade

2 minuta za čitanje

Kako saznajemo od sugrađana iz Koteža, juče u toku dana srušio se jedan od dimnjaka sa stambene zgrade u ulici Kalovita u ovom naselju.

Nažalost, dimnjak je pao ispred zgrade u park, gde se sa svojom bakom D.B (87) igrao šestogodišnji dečak A.M. i oboje su povređeni.

Hitna pomoć prevezla je i dečaka i njegovu baku na VMA. Dečak je hospitalizovan zbog preloma ključne kosti a baka je otpuštena sa lakšim povredama usana i ušiju.

Mnoge stambene zgrade na levoj obali stare su više od pola veka, pa su oštećenja brojna a time i rizik od ovakvih događaja.

Svaka zgrada trebalo bi da ima fond za sanacije i popravke, ali sugrađani su izneli i deo priče koji je potpuno neverovatan, pa ipak moguć.

Opštinari kažu da nemaju iz kog fonda da finansiraju renoviranje istih pošto su stanari Kalovite br 7 pokrali novac sa računa svih susednih zgrada i nelegalno prebacili na račun njihove zgrade te su sredstva nedavno iskoristili za postavku novog krova, sanaciju oluka, zamenu ulaznih vrata, krečenje i još dosta toga – kažu sugrađani

Nezvanično saznajemo i da je predsednik stanara zgrade u ulici Kalovita broj 7 saslušan juče popodne. Tada je navodno izjavio da „nije upoznat sa navedenim dešavanjima“.

Apelujemo na sve sugrađane da redovno održavaju svoje zgrade koliko god je to moguće. Rizici od ovakvih situacija sve su veći što su zgrade starije.

Leave a Reply

Prethodna priča

Kiša jutros pojačala gužve na Pančevačkom mostu

Sledaća priča

Tvrdnje da je dimnjak u Kotežu pao na dete pokazale se kao netačne

Poslednje od Vesti